604
Το ρετιρέ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά προς πώληση το 2022, με τιμή 58 εκατομμύρια ευρώ | Compass / CreativeProtagon

Ο Μέρντοκ πουλά μισοτιμής το πολυώροφο ρετιρέ του στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2024, 17:19
Το ρετιρέ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά προς πώληση το 2022, με τιμή 58 εκατομμύρια ευρώ
|Compass / CreativeProtagon

Ο Μέρντοκ πουλά μισοτιμής το πολυώροφο ρετιρέ του στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2024, 17:19

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ ρίχνει την τιμή του ρετιρέ διαμερίσματός του στη Νέα Υόρκη κατά περισσότερο από 50%, καθώς ζορίζεται να βρει αγοραστή. Ο μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης είχε βάλει το 2022 προς πώληση το διαμέρισμα των 2.000 τετραγωνικών μέτρων με αρχική τιμή 58 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, το πολυώροφο κτίριο που στεγάζει τρεις ξεχωριστούς, αυτόνομους χώρους διαβίωσης κάτω από μια στέγη, βρίσκεται στην περιοχή Φλάτιρον του Μανχάταν και μπαινοβγαίνει για πώληση τα τελευταία δύο χρόνια – αλλά τώρα η τιμή του έχει μειωθεί απότομα.

Η πρώτη μείωση της τιμής του στα 36 εκατομμύρια ευρώ έγινε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά ο Μέρντοκ την έριξε κατά 9,35 εκατομμύρια από τότε, με αποτέλεσμα να έχει πέσει στα 26,65 εκατομμύρια ευρώ – πάνω από το μισό της αρχικής τιμής του. Ο μεσίτης του γραφείου Compass, Κάιλ Μπλάκμον, που διαχειρίζεται την πώληση, πιστεύει ότι η μείωση θα αυξήσει την πιθανότητα ανταγωνιστικών προσφορών για την πολυτελή κατοικία.

Ο γάμος του Ρούπερτ Μέρντοκ με την 67χρονη Ελενα Ζούκοβα είναι ο πέμπτος για τον 93χρονο μεγιστάνα του Τύπου |News Corp

«Ο πελάτης μου είναι ρεαλιστής και πολύ οξυδερκής σχετικά με το πώς λειτουργούν οι αγορές», λέει στην Telegraph. Οι πωλήσεις ακινήτων στη Νέα Υόρκη έχουν υποστεί πτώση τους τελευταίους μήνες, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια ώθησαν τις τιμές των στεγαστικών δανείων στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών – με την επιβράδυνση να πλήττει και τους πλούσιους αγοραστές.

Ο Μπλάκμον ισχυρίζεται ότι το διαμέρισμα έχουν δει μια ντουζίνα ενδιαφερόμενοι αγοραστές τους τελευταίους μήνες, πέντε εκ των οποίων είναι δισεκατομμυριούχοι. Το ρετιρέ, που εκτείνεται από τον 58ο έως τον 60ο όροφο του κτιρίου One Madison, έχει πέντε υπνοδωμάτια και έξι μπάνια. Διαθέτει επίσης σπειροειδή σκάλα και ιδιωτικό ανελκυστήρα, δωμάτιο προσωπικού καθώς και βεράντα 180 τετραγωνικών μέτρων.

Το διαμέρισμα, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του δισεκατομμυριούχου, έχει θέα 360 μοιρών σε αξιοθέατα της πόλης, όπως το Empire State Building και το One World Trade Center. Το κτίριο έχει μηνιαίες χρεώσεις άνω των 15.000 ευρώ για την κάλυψη ανέσεων όπως θυρωρός εισόδου και κτιρίου πλήρους απασχόλησης, καθώς και ένα συγκρότημα γυμναστηρίου με εσωτερική πισίνα και χαμάμ.

Ο Μέρντοκ πλήρωσε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ για το ρετιρέ, μαζί με ένα μικρότερο διαμέρισμα 900 τετραγωνικών μέτρων στο ίδιο κτίριο, πριν από μία δεκαετία. Η πώληση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τον πέμπτο γάμο του μεγιστάνα, ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία της εταιρείας του, News Corp –που περιλαμβάνει την εταιρεία παραγωγής Fox και το συντηρητικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News– πέρυσι, μετά από σχεδόν επτά δεκαετίες στο τιμόνι της.

Το ακίνητο διαθέτει σπειροειδή σκάλα, ιδιωτικό ανελκυστήρα, δωμάτιο προσωπικού και βεράντα 180 τετραγωνικών μέτρων (Compass)

Ο 93χρονος βαρόνος του Τύπου παντρεύτηκε την 67χρονη Ελενα Ζούκοβα, συνταξιούχο μοριακή βιολόγο και πεθερά του Σταύρου Νιάρχου Τζούνιορ, στον αμπελώνα του στην Καλιφόρνια. Ο γάμος ακολούθησε τον αρραβώνα του με την 67χρονη συντηρητική ραδιοφωνική παρουσιάστρια, Αν Λέσλι Σμιθ, ο οποίος διαλύθηκε μετά από μόλις δύο εβδομάδες.

Εκτός από τον αμπελώνα της Καλιφόρνια, ο Μέρντοκ κατέχει και πολλά άλλα ακίνητα στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Το 2021, αγόρασε ένα ράντσο βοοειδών 340.000 στρεμμάτων στη Μοντάνα για 261 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει στην κατοχή του και ένα άλλο ράντσο στην πατρίδα του, την Αυστραλία.

Μετά το διαζύγιό του με την Τζέρι Χολ, πρώην μοντέλο –και πρώην σύζυγο του τραγουδιστή των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ– αγόρασε μια έπαυλη αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ στο Οξφορντσιρ της Αγγλίας, καθώς και ένα σπίτι στη νότια Γαλλία. Την αυτοκρατορία των ΜΜΕ του μεγιστάνα διοικεί τώρα ο γιος του, Λάχλαν, ο οποίος ζει σε μια έπαυλη αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ στο Λος Αντζελες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...