389
Ο Ελον Μασκ μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, στην Πενσιλβάνια, στις Οκτωβρίου | REUTERS/Carlos Barria

Ο Μασκ έδωσε άλλα $75 εκατ. στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2024, 11:51
Ο Ελον Μασκ μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, στην Πενσιλβάνια, στις Οκτωβρίου
|REUTERS/Carlos Barria

Ο Μασκ έδωσε άλλα $75 εκατ. στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2024, 11:51

Ο Ελον Μασκ έδωσε σχεδόν 75 εκατομμύρια δολάρια στην επιτροπή πολιτικής δράσης που δημιούργησε υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας.

Η επιτροπή «America PAC» έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια επανεκλογής του Τραμπ. Μέλη της είναι δισεκατομμυριούχοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου, όπως ο πρώην διευθυντής της Tesla, Αντόνιο Γκράσια, ο συνιδρυτής της Palantir και επενδυτής υψηλής τεχνολογίας με έδρα το Οστιν, Τζο Λόνσντεϊλ και ο επενδυτής της Sequoia Capital, Σον Μαγκουάιρ.

Η ομάδα αυτή επικεντρώνεται σε δράσεις για την εγγραφή ψηφοφόρων σε κρίσιμες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Πενσιλβάνιας, όπου σχεδιάζει να προσλάβει πολλά άτομα πριν τις εκλογές με αποστολή να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και να παροτρύνουν τον κόσμο να ψηφίσει, σύμφωνα με την Washington Post.

Την Τρίτη, οι δύο εκστρατείες ανακοίνωσαν τα ποσά που συγκέντρωσαν το τελευταίο διάστημα.

Το κύριο μέσο συγκέντρωσης μεγάλων δωρεών της Κάμαλα Χάρις είναι η οργάνωση Harris Victory Fund, που συγκέντρωσε το εντυπωσιακό ποσό των 633 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό είναι σχεδόν πενταπλάσιο από τα 145 εκατομμύρια δολάρια της αντίστοιχης οργάνωσης υπέρ του Τραμπ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

Η πλήρης εικόνα των δωρεών θα φανεί την Κυριακή, όταν οι εκστρατείες και τα κόμματα καταθέσουν λεπτομερείς εκθέσεις στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ο Μασκ, ένας από τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, έχει επενδύσει χρόνο και πόρους για την υποστήριξη της εκστρατείας του Τραμπ και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο βαθμό στις δραστηριότητες του America PAC.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του X (πρώην Twitter) για να προωθήσει την υποψηφιότητα Τραμπ, ακόμα και αναμεταδίδοντας ψευδείς ειδήσεις.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επαινέσει τον Μασκ σε συγκεντρώσεις κατά τους μήνες που ακολούθησαν την υποστήριξή του. Ο πρώην πρόεδρος έχει επίσης υποσχεθεί να ξεκινήσει μια επιτροπή «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» αν εκλεγεί, της οποίας ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ηγηθεί ο Μασκ.

Ο Μασκ μίλησε επίσης στη συγκέντρωση του Τραμπ αυτόν τον μήνα στο Μπάτλερ της Πολιτείας, λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος «πρέπει να κερδίσει για να διατηρήσει τη δημοκρατία στην Αμερική».

Η επιτροπή του Μασκ στηρίζει και Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους για το Κογκρέσο σε τοπικές εκλογές.

Αλλοι μεγιστάνες που στηρίζουν τον Τραμπ, είναι η Μίριαμ Aντελσον, χήρα του μεγιστάνα των καζίνο, Σέλντον Aντελσον, που δώρισε 95 εκατομμύρια δολάρια το καλοκαίρι.

Ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Γιουλάιν έδωσε 49 εκατομμύρια δολάρια, ο επιχειρηματίας Ικε Περλμάτερ και η σύζυγός του έδωσαν 4,9 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Μαρκ Αντρισεν (συνιδρυτής των Netscape και Mosaic) και Μπεν Χόροβιτζ, από 2,5 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...