231
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Ο Μασκ απειλεί με ναυάγιο το Twitter: Ξεχάστε την εξαγορά αν οι πλαστοί λογαριασμοί είναι πάνω από 5%

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 12:58
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Ο Μασκ απειλεί με ναυάγιο το Twitter: Ξεχάστε την εξαγορά αν οι πλαστοί λογαριασμοί είναι πάνω από 5%

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 12:58

Τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της κολοσσιαίας συμφωνίας για την εξαγορά, έναντι 44 δισ. δολαρίων, της Twitter Inc., ο εκκεντρικός μεγιστάνας Eλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας των social media δεν θα υλοποιηθεί αν δεν υπάρξει εγγύηση ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί.

Αυτή η προειδοποίηση του 50χρονου ιδιοκτήτη της Tesla ακολούθησε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο έως και 20% των λογαριασμών στο Twitter μπορεί να είναι ψεύτικοι ή και ανύπαρκτοι.

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε χθες να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί», έγραψε στο Twitter ο Ελον Μασκ, που έχει 94 εκατομμύρια followers.

«Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει», πρόσθεσε.

Ο Μασκ αναφερόταν στις διευκρινίσεις που δόθηκαν τη Δευτέρα από τον επικεφαλής του Twitter Παράγκ Αγκραβάλ σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των spam και των πλαστών λογαριασμών.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla τού απάντησε με το emoji που έχει σχήμα κουρ…δας.

Σε βιντεοδιάσκεψη που έγινε τη Δευτέρα, ο Eλον Μασκ δήλωσε επίσης ότι κατά τις εκτιμήσεις του, οι πλαστοί λογαριασμοί ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% των χρηστών του Twitter, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg και τα tweets των προσώπων που ήταν παρόντα.

Το Twitter δεν απάντησε στην τελευταία εξυπνάδα του επιχειρηματία.

Η μετοχή της Twitter Inc. υποχώρησε κατά 3,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...