242
O Μάριο Ντράγκι στην καθιερωμένη τελευταία συνέντευξη Τύπου του έτους | REUTERS/Remo Casilli

Ο Μάριο Ντράγκι υπενόησε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της Ιταλίας

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 15:42
O Μάριο Ντράγκι στην καθιερωμένη τελευταία συνέντευξη Τύπου του έτους
|REUTERS/Remo Casilli

Ο Μάριο Ντράγκι υπενόησε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της Ιταλίας

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 15:42

Τροφή στα σενάρια που τον θέλουν να μετακομίζει στην προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας, όταν ο Σέρτζιο Ματαρέλα αποχωρήσει από το Κυρηνάλιο Μέγαρο τον προσεχή Ιανουάαριο, έδωσε την Τετάρτη ο Μάριο Ντράγκι.

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός που ανέλαβε να σώσει την Ιταλία από την υγειονομική και οικονομική κρίση της πανδημίας της Covid-19, έδωσε την καθιερωμένη τελευταία συνέντευξη Τύπου του έτους και, όπως σημείωσε το Reuters, υπενόησε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας ηγείται έχει ήδη ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της ατζέντας της.

Το ιταλικό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για να επιλέξει νέο πρόεδρο τον Ιανουάριο και ο 74χρονος Μάριο Ντράγκι θεωρείται από τους επικρατέστερους και ιδανικός για να αντικαταστήσει τον Ματαρέλα. Ο τελευταίος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί ανανέωση της θητείας του.

Ο Ντράγκι, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον περασμένο Φεβρουάριο, με στόχο να ανατάξει την οικονομία και να ηγηθεί της εκστρατείας εμβολιασμού, εξήγησε ότι η κυβέρνησή του έχει θέσει τα θεμέλια για τη συνέχιση του έργου, στο οποίο περιλαμβάνεται η υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδίου ανάκαμψης, στέλνοντας το σαφέστερο μέχρι στιγμής μήνυμα ότι θα δεχθεί να αναλάβει την προεδρία.

«Εχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να συνεχισθεί το έργο, ανεξαρτήτως του προσώπου που θα βρίσκεται εκεί», δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, για να συμπληρώσει: «Η προσωπική μου μοίρα δεν έχει σημασία. Δεν έχω ιδιαίτερες φιλοδοξίες. Είμαι, αν θέλετε, ένας παππούς στην υπηρεσία των θεσμών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...