206
Ο Μάριο Ντράγκι και η σύζυγός του, Μαρία Σερνέλα Καπέλο, περιμένουν τη σειρά τους για το εμβόλιο | Palazzo Chigi Press Office/Handout via REUTERS

Ο Μάριο Ντράγκι, περιμένοντας τη σειρά του να εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 15:52
Ο Μάριο Ντράγκι και η σύζυγός του, Μαρία Σερνέλα Καπέλο, περιμένουν τη σειρά τους για το εμβόλιο
|Palazzo Chigi Press Office/Handout via REUTERS

Ο Μάριο Ντράγκι, περιμένοντας τη σειρά του να εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 15:52

Περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά του ανάμεσα σε άλλους πολίτες στο εμβολιαστικό κέντρο «Τέρμινι» στη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι εμβολιάστηκε το πρωί της Τρίτης, κάνοντας μάλιστα το εμβόλιο της AstraZeneca.

O 73ετής Ντράγκι και η συνομήλικη σύζυγός του Μαρία Σερενέλα Καπέλο εμβολιάστηκαν το πρωί κατά του κορονοϊού στο κέντρο εμβολιασμού που έχει στηθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης.

Ο Μάριο Ντράγκι και η Μαρία Σερενέλα Καπέλο στο βάθος περιμένουν τη σειρά τους (Palazzo Chigi Press Office/Handout via REUTERS)

H επιλογή του εμβολίου που ανέπτυξαν από κοινού η AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν ήταν τυχαία από τον Μάριο Ντράγκι. Τούτο διότι η Ιταλία ήταν μια από τις χώρες που προ δύο εβδομάδων είχαν αποφασίσει την αναστολή χρήσης του, εξαιτίας κάποιων, αβάσιμων όπως αποδείχτηκαν, αναφορών περί θρομβώσεων.

Η Ιταλία επανεκίνησε τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής μετά τη σχετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΑ). Πολλοί μάλιστα είχαν διατυπώσει τη θεωρία ότι η Ρώμη είχε παρασυρθεί στην απόφαση για αναστολή των εμβολιασμών από τη γερμανική κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως η Ελλάδα, που συνέχισαν κανονικά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...