293
O Τζο Μάντσιν δεν θα φύγει από το Καπιτώλιο αλλά από το Δημοκρατικό Κόμμα – θα γίνει ανεξάρτητος | REUTERS/Elizabeth Frantz

Ο Μάντσιν ανεξάρτητος, το νομοσχέδιο εκ νέου

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2021, 22:09
O Τζο Μάντσιν δεν θα φύγει από το Καπιτώλιο αλλά από το Δημοκρατικό Κόμμα – θα γίνει ανεξάρτητος
|REUTERS/Elizabeth Frantz

Ο Μάντσιν ανεξάρτητος, το νομοσχέδιο εκ νέου

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2021, 22:09

Τα τελευταία νέα που κατέφθασαν από τις ΗΠΑ για την διαφαινόμενη ήττα των Δημοκρατικών στη Γερουσία όσον αφορά το νομοσχέδιο περί κοινωνικών δαπανών εξαιτίας της στάσης του γερουσιαστή τους Τζο Μάντσιν, για την κατοπινή οργή του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν κ.λπ., περιλαμβάνουν και μία είδηση: δεν αποκλείεται, λένε ορισμένα αμερικανικά Μέσα όπως το Axios, ο Μάντσιν να αποχωρήσει από το Δημοκρατικό Κόμμα και να γίνει ανεξάρτητος γερουσιαστής, όμως δεν θα προσχωρήσει στους Ρεπουμπλικανούς.

Η κυκλοφορία των φημών ότι ο Μάντσιν θα εγκαταλείψει το Δημοκρατικό Κόμμα με το ξεκίνημα του νέου έτους πυροδοτήθηκε από την ίδια τη στάση του βεβαίως, και τα αμερικανικά Μέσα συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο Λευκός Οίκος είναι της ίδιας άποψης. Τα ίδια χαρακτήρισαν προσβλητική τη δήλωσή του μέσω του καναλιού Fox: «Ηταν σαν να σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του στο Δημοκρατικό Κόμμα» μετέδωσαν. Οπότε οι δρόμοι χωρίζουν.

Το Axios μετέφερε τη γνώμη πολλών Δημοκρατικών, όπως έγραψε, οι οποίοι πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το «Build Back Better», δεν πέθανε και ότι θα επανέλθει το 2022. Μάλιστα ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία (Δημοκρατικοί), ο Τσακ Σούμερ, μέσω επιστολής του ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι σχεδιάζει τον προγραμματισμό άλλης ψηφοφορίας στο Σώμα επί μίας «αναθεωρημένης έκδοσης» του «Build Back Better». Ο ίδιος προσδιόρισε τον χρόνο κατάθεσης και ψήφισης «στις αρχές του νέου έτους».

Ο Σούμερ, μάλλον δηκτικά, έγραψε ότι επιθυμεί κάθε γερουσιαστής να έχει «την ευκαιρία να κάνει γνωστή τη θέση του στο βήμα της Γερουσίας, όχι μόνο στην τηλεόραση». Το 2022 είναι το έτος των λεγόμενων «ενδιάμεσων εκλογών» των ΗΠΑ, στις οποίες παίζονται έδρες βουλευτών και γερουσιαστών. Ετσι η επιστολή Σούμερ κρίνεται σημαντική, ότι δηλαδή δεν αφήνει το Δημοκρατικό Κόμμα ακάλυπτο από πλευράς δυναμικής μπροστά στα επερχόμενα μέτωπα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...