325
Ο Μακρόν παρέμεινε ασαφής αναφορικά με τα ακριβή μέτρα που σκοπεύει να επιβάλει στις οικογένειες νεαρών ταραχοποιών | CreativeProtagon

Μακρόν για διαδηλώσεις: «Οι γονείς να βάλουν τα παιδιά τους σε τάξη»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2023, 09:10
Ο Μακρόν παρέμεινε ασαφής αναφορικά με τα ακριβή μέτρα που σκοπεύει να επιβάλει στις οικογένειες νεαρών ταραχοποιών
|CreativeProtagon

Μακρόν για διαδηλώσεις: «Οι γονείς να βάλουν τα παιδιά τους σε τάξη»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2023, 09:10

Οι πρόσφατες ταραχές στη Γαλλία άνοιξαν μια επιπλέον κουβέντα: Φταίνε οι γονείς που τα βλαστάρια τους βγαίνουν έξω και τα κάνουν όλα λίμπα; Ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται, πάντως, να το πιστεύει, και ζητά από τους γονείς να «επιβληθούν» στα ταραχοποιά τέκνα τους, σύμφωνα με το Politico.

«Το μάθημα που έμαθα (από τις ταραχές) είναι τάξη, τάξη, τάξη. Η χώρα μας έχει ανάγκη την επαναφορά της εξουσίας, πρωτίστως στην οικογένεια» είπε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France 2 τη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Τον περασμένο μήνα, η δολοφονία από έναν αστυνομικό του Ναέλ Μ., ενός 17χρονου βορειοαφρικανικής καταγωγής, είχε ως συνέπεια να ξεσπάσουν πολυήμερες ταραχές στα φτωχότερα προάστια της χώρας. Οι νεαρότεροι διαδηλωτές συχνά στοχοποίησαν σύμβολα του γαλλικού κράτους, όπως σχολεία, αστυνομικά τμήματα και εκκλησίες.

Οι ταραχές οδήγησαν σε μια έντονη δημόσια συζήτηση για την αποτυχία των γονέων να επιβληθούν στα παιδιά τους, ενώ μέλη της κυβέρνησης πρότειναν να επιβαρυνθούν οι γονείς οικονομικά για τις ζημιές που εκείνα προκάλεσαν. Στην ίδια συνέντευξη, ο Μακρόν επισήμανε ότι η μέση ηλικία των νεαρών συλληφθέντων για τα επεισόδια ήταν τα 16 έτη και η πλειονότητά τους προέρχεται από «εύθραυστα οικογενειακά περιβάλλοντα», όπως μονογονεϊκές οικογένειες.

Ο Μακρόν παρέμεινε ασαφής αναφορικά με τα ακριβή μέτρα που σκοπεύει να επιβάλει, αλλά υποσχέθηκε «να κάνει τις οικογένειες να συμπεριφέρονται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να βοηθήσει τις οικογένειες που έχουν προβλήματα».

Η στάση του αυτή μάλλον θα ικανοποιήσει το συντηρητικό κομμάτι της γαλλικής κοινωνίας, αλλά και την Ακροδεξιά, που ζητά σκληρή απόκριση στο χάος που δημιουργήθηκε στα προάστια.

Στην ίδια συνέντευξη, που έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Μακρόν στη Νέα Καληδονία, ο γάλλος πρόεδρος υποστήριξε την αστυνομία, αλλά απέφυγε να σχολιάσει την απεργία των αστυνομικών στη Μασσαλία μετά τη σύλληψη ενός συναδέλφου τους που κατηγορείται για υπερβολική βία κατά τη διάρκεια των ταραχών. «Οι αστυνομικοί μας ήρθαν αντιμέτωποι με τρομακτική βία: 900 από αυτούς τραυματίστηκαν και 28 από αυτούς βρίσκονται υπό διερεύνηση. Χρειάζεται να δούμε την αναλογία» είπε ο Μακρόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...