268
Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν μαζί με τον Νέμο τον Σεπτέμβριο του 2017 | EPA/MICHEL EULER / POOL

Ο Μακρόν επιστράτευσε τον Νέμο για ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2020, 18:35
Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν μαζί με τον Νέμο τον Σεπτέμβριο του 2017
|EPA/MICHEL EULER / POOL

Ο Μακρόν επιστράτευσε τον Νέμο για ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2020, 18:35

Ο δρόμος για τις καρδιές των ψηφοφόρων μπορεί να περνά και μέσα από ένα ζωάκι στα χέρια του πολιτικού. Πρωταγωνιστής στο βίντεο του γάλλου προέδρου είναι ο σκύλος του Νέμο, που ποζάρει κουνώντας την ουρά του. Το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο καλεί τους Γάλλους να φέρονται με υπευθυνότητα απέναντι στα κατοικίδιά τους.

«Κάθε χρόνο, εγκαταλείπονται 100.000 ζώα σαν και εμένα. Τα Χριστούγεννα υιοθετείστε τα με ευαισθησία. Η ιστορία μου αρχίζει με την εγκατάλειψή μου. Από το 2017 έχω οικογένεια και το σπίτι όπου ζω είναι γεμάτο αγάπη», λέει το βίντεο.

Το σπίτι του λαμπραντόρ-γκριφόν είναι βέβαια το Μέγαρο των Ηλυσίων. Το ζεύγος Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν υιοθέτησαν το σκυλάκι λίγο μετά την εγκατάστασή τους στο προεδρικό μέγαρο, συνεχίζοντας την παράδοση του προεδρικού σκύλου.

Πέρα από το χριστουγεννιάτικο μήνυμα, γράφουν οι Times, το βίντεο επιδιώκει να προωθήσει νομοσχέδιο για τα ζώα, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί τον Ιανουάριο στην Εθνοσυνέλευση.

Ο νόμος θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση της ποινής για την εγκατάλειψη ζώου από τα δύο στα τρία χρόνια φυλάκισης. Οσοι, δε, θα επιθυμούν να αγοράσουν ένα ζώο, θα υπογράφουν (νομικά μη δεσμευτικό) πιστοποιητικό με το οποίο θα υπόσχονται να το φροντίζουν και να του παράσχουν τροφή και κτηνιατρική φροντίδα.

Υπάρχει και μια πολιτική διάσταση, τονίζει η βρετανική εφημερίδα. Ο Μακρόν επιθυμεί να παραμείνει σε ένα ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα σε ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και των κυνηγών, αλλά και να κερδίσει τη συμπάθεια (και τελικά τις ψήφους) των φιλόζωων.

Σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά έχουν ένα κατοικίδιο στη Γαλλία, οπότε είναι ένα κοινό που δεν μπορεί να αγνοήσει κανένας πολιτικός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...