257
O Σεργκέι Λαβρόφ στις δηλώσεις του την Παρασκευή, μετά τη συνάντησή του με τους αντιπροσώπους του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ | Russian Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε τα σκοτεινά σχέδια του Πούτιν: Θα «απελευθερώσουμε» τους Ουκρανούς

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 13:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/02/2022, 13:44
O Σεργκέι Λαβρόφ στις δηλώσεις του την Παρασκευή, μετά τη συνάντησή του με τους αντιπροσώπους του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ
| Russian Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε τα σκοτεινά σχέδια του Πούτιν: Θα «απελευθερώσουμε» τους Ουκρανούς

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 13:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/02/2022, 13:44

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε ανερυθρίαστα τον απώτερο σκοπό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία –δεν είναι απλώς η ασφάλεια των ρωσόφωνων πληθυσμών στις αποσχισθείσες ανατολικές επαρχίες στο Ντονμπάς, αλλά η αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είπε ότι στόχος της εισβολής στην Ουκρανία είναι να «απελευθερωθούν» οι Ουκρανοί «από την καταπίεση», ενώ πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πιθανό η Μόσχα να αναγνωρίσει τις υφιστάμενες ουκρανικές αρχές ως δημοκρατικές.

«Ο πρόεδρος Πούτιν έλαβε την απόφαση για αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης, αποναζιστικοποίησης, για να απελευθερωθούν από αυτή την καταπίεση, οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ελεύθερα το μέλλον τους», είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους των αποσχιθεισών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανια.

Το πόσο «ελεύθερα» μπορούν να επιλέξουν οι Ουκρανοί το μέλλον τους ανάμεσα σε ρωσικά τεθωρακισμένα είναι ένα δείγμα του κυνισμού του Λαβρόφ.

Εξάλλου ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών απέρριψε τις δηλώσεις του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος διεμήνυσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του. Ο Λαβρόφ έίπε ότι η Μοσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά.

Πιο διαλλακτικός εμφανίστηκε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου που είπε ότι η ρωσική προεδρία έλαβε υπ’ όψιν την πρόθεση του Ζελένσκι να συζητήσει για πιθανό καθεστώς ουδετερότητας για την Ουκρανία, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά με το αν υπάρχει πιθανότητα επαφών μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

Η Μόσχα θα αναλύσει την πρόταση του Ζελένσκι, κατέληξε, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει αλλάξει αυτό που αναμένει η Μόσχα από το Κίεβο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...