221
Ο Φον Τρίερ έχει διχάσει πολλές φορές τους κριτικούς λόγω των προβοκατόρικων σκηνών υπέρμετρης, ενίοτε, βίας | Stephane Cardinale/Corbis via Getty Images

Ο Λαρς φον Τρίερ πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 21:59
Ο Φον Τρίερ έχει διχάσει πολλές φορές τους κριτικούς λόγω των προβοκατόρικων σκηνών υπέρμετρης, ενίοτε, βίας
|Stephane Cardinale/Corbis via Getty Images

Ο Λαρς φον Τρίερ πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 21:59

Ο Λαρς φον Τρίερ πάσχει από την νόσο Πάρκινσον ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Zentropa, η εταιρεία παραγωγής, την οποία ο σκηνοθέτης συνίδρυσε το 1992 με τον παραγωγό Πίτερ Αλμπεκ Γένσεν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι σε «καλή διάθεση και υποβάλλεται σε θεραπεία για τα συμπτώματά του» ενώ εξακολουθεί να εργάζεται για την ολοκλήρωση του «The Kingdom Exodus», της τρίτης και τελευταίας σεζόν της σειράς «The Kingdom» –ή «Riget» στα δανέζικα.

Ιδρυτής του «Δόγματος 65», ενός κινηματογραφικού κινήματος που πρεσβεύει ένα σινεμά σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα, ο 66χρονος Δανός αναμένεται να παρουσιάσει το «The Kingdom Exodus», η οποία αφορά «το νοσοκομείο και τα φαντάσματά του», έως το τέλος της χρονιάς. Η εταιρεία παραγωγής διευκρίνισε ότι σκηνοθέτης θα ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο «όπως έχει προγραμματιστεί».

Βαρύ όνομα του δανέζικου κινηματογράφου, ο Τρίερ έχει διχάσει πολλές φορές τους κριτικούς λόγω των προβοκατόρικων σκηνών υπέρμετρης, ενίοτε, βίας.

Μερικές από τις πλέον γνωστές ταινίες που σκηνοθέτησε είναι οι «Melancholia», «Nymphomaniac» καθώς και «Το Σπίτι που έχτισε ο Τζακ». Βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 2000 για την ταινία του «Dancer in the Dark» («Χορεύοντας στο σκοτάδι»).

Το 2011, ωστόσο, ο δανός σκηνοθέτης αποκλείστηκε για επτά χρόνια από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, καθώς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για την ταινία «Melancholia» ότι «κατανοεί» τον ναζιστή δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...