242
Ανδρας της Ακτοφυλακής στις Φιλιππίνες σώζει από την πλημμύρα ένα παιδί την τελευταία στιγμή | Philippine Coast Guard/Handout via REUTERS

Ο κυκλώνας Νάλγκε σάρωσε τις Φιλιππίνες και κατευθύνεται προς την Κίνα

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 19:34
Ανδρας της Ακτοφυλακής στις Φιλιππίνες σώζει από την πλημμύρα ένα παιδί την τελευταία στιγμή
|Philippine Coast Guard/Handout via REUTERS

Ο κυκλώνας Νάλγκε σάρωσε τις Φιλιππίνες και κατευθύνεται προς την Κίνα

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2022, 19:34

Η τροπική καταιγίδα Νάλγκε σάρωσε κυριολεκτικά τις Φιλιππίνες με ανέμους που είχαν ταχύτητα 60 μίλια την ώρα και οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 170.000 έχασαν τα σπίτια τους.

Οι επιστήμονες είπαν ότι σε λίγη ώρα έπεσε έξι φορές μεγαλύτερος όγκος νερού απ’ όσο πέφτει συνήθως σε μία κανονική φθινοπωρινή μέρα του Οκτωβρίου, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Ηταν ο 16ος τροπικός κυκλώνας που έπληξε τις Φιλιππίνες αυτή τη σεζόν.

Η καταιγίδα διασχίζει τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και αναμένεται να αναβαθμιστεί σε κυκλώνα κατηγορίας 1 καθώς πλησιάζει την ηπειρωτική Ασία. Η καταιγίδα θα επηρεάσει τις επόμενες μέρες τις ανατολικές περιοχές της Ταϊβάν και την παράκτια κινεζική επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Alex Fellizar / via REUTERS

 

REUTERS / Lisa Marie David

Και το νότιο μέρος της Νέας Ζηλανδίας, όμως, θα αντιμετωπίσει ισχυρές και επίμονες βροχοπτώσεις από τη Θάλασσα της Τασμανίας αυτή την εβδομάδα.

Από την άλλη, στο Βόρειο Ημισφαίριο σημειώθηκε ένας ασυνήθιστα ζεστός Οκτώβριος, ιδιαίτερα στον Ειρηνικό, βορειοδυτικά των ΗΠΑ και στον δυτικό Καναδά. Οι θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές ήταν 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από το κανονικό και σχεδόν ολόκληρος ο Καναδάς δεν είχε δει τον υδράργυρο να ανεβαίνει τόσο πολύ αυτή την εποχή.

Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, η θερμοκρασία θα πέσει 10 βαθμούς και σε πολλές περιοχές τα θερμόμετρα θα δείξουν κάτω από το μηδέν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...