351
Ο Κώστας Γαβράς, σε πρώτο πλάνο, αγγίζει το φέρετρο του Μίκη. Πίσω του διακρίνεται ο Βασίλης Βασιλικός | /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ο Κώστας Γαβράς και ο Βασίλης Βασιλικός αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 17:44
Ο Κώστας Γαβράς, σε πρώτο πλάνο, αγγίζει το φέρετρο του Μίκη. Πίσω του διακρίνεται ο Βασίλης Βασιλικός
|/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ο Κώστας Γαβράς και ο Βασίλης Βασιλικός αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 17:44

Σε κλίμα συγκίνησης συνεχίστηκε και την Τρίτη στο παρεκκλήσι των Αγίου Ελευθερίου/Παναγίας Γοργοεπηκόου, δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη.

Πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά στη μεγάλη ουρά που είχε σχηματιστεί από το πρωί στο πεζοδρόμιο επί της οδού Μητροπόλεως για το «τελευταίο αντίο» στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη. Με ένα λουλούδι στο χέρι, συνήθως κόκκινο τριαντάφυλλο ή γαρίφαλο, και τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού, άνθρωποι όλων των ηλικιών παρέμεναν ήσυχοι έως ότου έρθει η σειρά τους για να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πολίτες επισκέπτονται το παρεκλλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη, (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)

Μεταξύ αυτών και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο συγγραφέας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Βασιλικός και ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς –ο μεν πρώτος είχε γράψει το βιβλίο, ο δε δεύτερος σκηνοθέτησε το θρυλικό «Ζ» (1969), ταινία που «έντυσε» μουσικά ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς στο παρεκκλήσι (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)

Ενδιαφέρον είχε επίσης ο τρόπος με τον οποίο αποχαιρέτησε τον μεγάλο Μίκη, ο Διονύσης Σαββόπουλος: με στρατιωτικό χαιρετισμό.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μπροστά στο φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη (INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο κόσμος ήταν τόσο πολύς που αργότερα το απόγευμα και ενώ το προσκύνημα θα ολοκληρωνόταν σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 19:00, προκλήθηκε ένταση μεταξύ του πλήθους και της Αστυνομίας καθώς πολλοί έμειναν εκτός.

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, από τις 10 το πρωί έως τις 14:00, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού.

Οπως έχει γίνει γνωστό, για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...