1007
Ο Αλέξης Κούγιας καταφθάνοντας στα δικαστήρια το πρωί της Τρίτης | ΙΝΤΙΜΕΝEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Koύγιας ισχυρίζεται ότι στόχος στην υπόθεση Λιγνάδη είναι η κυβέρνηση – «Κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 10:04
Ο Αλέξης Κούγιας καταφθάνοντας στα δικαστήρια το πρωί της Τρίτης
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Koύγιας ισχυρίζεται ότι στόχος στην υπόθεση Λιγνάδη είναι η κυβέρνηση – «Κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 10:04

Μία πρόγευση της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει για τον Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ισχυριζόμενος ότι πίσω από την υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δεν βρίσκονται τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που τον καταγγέλλουν, αλλά «τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα» και ότι τελικά στόχος είναι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση.

Παράλληλα, εξάλλου, ο κ. Κούγιας θέλησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της γυναίκας-μάρτυρα από το περιβάλλον του σκηνοθέτη, η οποία με την κατάθεσή της συνέβαλε στη στοιχειοθέτηση των εις βάρος του κατηγοριών.

«Στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος είναι η Λίνα Μενδώνη και πιθανώς κατά την κρίση μου η κυβέρνηση… Ο στόχος δεν είναι ο Λιγνάδης, είναι η Μενδώνη και η κυβέρνηση, πίσω από αυτή την επίθεση είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα», ισχυρίστηκε ο κ. Κούγιας, σε μια εμφανή προσπάθεια να βομβαρδίσει την υπόθεση με υπονοούμενα, θολώνοντάς την: πολιτική σκοπιμότητα, «τεράστια» επιχειρηματικά συμφέροντα –εννοώντας ότι η κυρία Μενδώνη ξεμπλόκαρε το Ελληνικό– σε μια ιστορία κατά τα άλλα ποινική.

Κληθείς βέβαια να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «επικίνδυνος άνθρωπος» που χρησιμοποίησε η υπουργός Πολιτισμού για τον Δημήτρη Λιγνάδη, είπε:

«Δεν θέλω να απαξιώσω πολιτικούς. Το τι λένε οι πολιτικοί κατά καιρούς… αγνοούν το Σύνταγμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα».

«Καταλαβαίνετε τι κάνουν οι πολιτικοί για να επιβιώσουν», παρατήρησε, αλλά «εκείνος που θα αποφασίσει στο τι έχει κάνει ο πρώην λατρεμένος από υπουργούς, πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, θα είναι ο δικαστής».

Οσον αφορά την απόφασή του να αναλάβει την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη, ο κ. Κούγιας απάντησε λέγοντας:

«Δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε ενόχους, εκείνο που λέει το Σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές. Οι εισαγγελείς και εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο, παρά με την επάρκειά μας να βοηθούμε τους δικαστές είτε να αθωώσουν ανθρώπους είτε να καταδικάσουν ανθρώπους, είτε να αποφασίσουν μία ποινή η οποία είναι η αρμόζουσα ποινή για μία αντικειμενική συμπεριφορά.

»Ο Λιγνάδης μου είπε ότι είναι αθώος. Του είπα ότι σήμερα θα επισκεφτώ την κυρία ανακρίτρια και θα πάρω τη δικογραφία, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε την υπερασπιστική του γραμμή».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του Αλέξη Κούγια, Χρήστος, κατήγγειλε απειλές κατά της οικογένειας, λόγω της ανάληψης της εκπροσώπησης του Δημήτρη Λιγνάδη από τον πατέρα του.

Από την ώρα που βγήκε η συνέντευξη του πατέρα μου στο MEGA, δεχόμαστε κριτικές, απειλητικά μηνύματα κ.ο.κ εγώ και η…

Δημοσιεύτηκε από Christos Kougias, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Σε μία ακόμα από τις πρώτες κινήσεις από την πλευρά του γνωστού ποινικολόγου εντάσσεται και η προσπάθεια να ελεγχθεί η αξιοπιστία της γυναίκας από τον περιβάλλον του κ. Λιγνάδη η οποία κατέθεσε σε βάρος του στον εισαγγελέα.

«Κρατήστε “πολύ μικρό καλάθι” για τη γυναίκα που κατέθεσε… Οταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

H Γ.Κ. ήταν η μάρτυρας-κλειδί που με την κατάθεσή της οδήγησε στη σύλληψή του.

Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ένα τα ανήλικα θύματα του Λιγνάδη, 16 με 17 ετών, είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, αφού έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια.
Κατά δήλωσή της ο σκηνοθέτης την απειλούσε να μην μιλήσει γιατί θα της τίναζε τα μυαλά στον αέρα με ένα πιστόλι, θα έβλαπτε την οικογένειά της και δεν θα έβρισκε ποτέ δουλειά!

Οπως είπε, με τον Δημήτρη Λιγνάδη, γνωρίστηκαν το 2000 την Πάτρα, όταν εκείνη ήταν μόλις 20 χρονών και φοιτούσε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πατρών. Τον Μάρτιο του 2004 είχαν και την πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.

Η μάρτυρας κατέθεσε στον ανακριτή ότι καθ’όλη τη διάρκεια που συναντούσε τον Λιγνάδη στο σπίτι του, έβλεπε να τον επισκέπτονται διάφορα ανήλικα άτομα, λέγοντας μάλιστα ότι ένα από αυτά, ηλικίας 16-17 ετών είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας «καταναλώνοντας πολλά χάπια».

Όπως αναφέρει, το παιδί το είχε φέρει ο Λιγνάδης το καλοκαίρι του 2004 στην Πάρο, όταν και την επισκέφθηκε. «Μάλιστα την ίδια ημέρα που έφθασαν ήρθε με το ανήλικο παιδί να με δει σε μια ερημική παραλία που ήμουν μαζί με τα ξαδέλφια μου και εκεί έκανε γυμνός μπάνιο μαζί με τον ανήλικο, ενώ τα ξαδέλφια μου έφυγαν γιατί δεν τους άρεσε το θέαμα. Εγώ έμεινα με μια φίλη και τότε κατάλαβα ότι τσακώθηκε ο Λιγνάδης με τον ανήλικο πάρα πολύ. Μετά από λίγο ο ανήλικος μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είναι 19 ετών όπως τον παρουσίαζε ο Λιγνάδης αλλά μόνο 16-17 ετών και πάει ακόμη σχολείο. Μετά από αυτό ένοιωσα αποτροπιασμό…».

Η Γ. Κ. καταθέτει ότι η επόμενη φορά που συναντήθηκε με τον Λιγνάδη ήταν στις αρχές του 2007 στο σπίτι του στην Επτανήσου. Όταν μπήκε είδε μέσα ένα ανήλικο αγόρι. Όπως καταθέτει, τότε την πήρε αμέσως μέσα ο Λιγνάδης στο δωμάτιο όπου γδύθηκε και της ζήτησε να κάνουν έρωτα αλλά για να «ολοκληρώσει έπρεπε να συμμετέχει και ο νεαρός που ήταν έξω στο σαλόνι. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και αυτός μου απάντησε κάτσε να ενημερώσω τον νεαρό. Βγήκε έξω γυμνός, δεν ξέρω τι είπε στον νεαρό και εν τω μεταξύ εγώ ντύθηκα και έφυγα».

Η επόμενη επικοινωνία που είχε με τον σκηνοθέτη ήταν το 2016, όταν της τηλεφώνησε και της είπε ότι είναι ευτυχισμένος καθώς δίπλα του έχει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τον οποίο της έδωσε στο τηλέφωνο! «Από τη φωνή του κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αγόρι, ανήλικο περίπου 14-15 ετών. Σοκαρισμένη το ρώτησα γιατί δεν είσαι με τους γονείς σου και τότε ο Λιγνάδης πήρε το ακουστικό από το χέρι του και μου είπε ποιο είναι το πρόβλημά σου; Τότε του είπα ότι είσαι παιδόφιλος και δεν θέλω καμία επαφή μαζί σου».

Σύμφωνα πάντα με την Γ.Κ. για περίπου ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο τηλεφώνημα ο Λιγνάδης την απειλούσε να μην μιλήσει γιατί θα της τίναζε τα μυαλά στον αέρα με ένα πιστόλι, θα έβλαπτε την οικογένειά της και δεν θα έβρισκε ποτέ δουλειά!

Καθώς ο ποινικολόγος ανέλαβε τα μεσάνυχτα την υπόθεση του κ. Λιγνάδη, αναμένεται να ζητήσει την αναβολή της απολογίας του πελάτη του, η οποία έχει οριστεί για την Τετάρτη. Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται, ως γνωστόν, στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News