215
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο | Seth Wenig/Pool via REUTERS/File Photo

Ο Κουόμο ζητά συγγνώμη, αλλά δεν παραιτείται μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 22:18
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο
|Seth Wenig/Pool via REUTERS/File Photo

Ο Κουόμο ζητά συγγνώμη, αλλά δεν παραιτείται μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 22:18

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Aντριου Κουόμο ζήτησε την Τετάρτη συγγνώμη μετά τις αποκαλύψεις τριών γυναικών που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, τονίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

«Τώρα καταλαβαίνω πως ενήργησα με έναν τρόπο που έκανα ανθρώπους να αισθάνονται άβολα. Δεν το έκανα επίτηδες και ζητώ ειλικρινή και βαθύτατη συγγνώμη», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο 63χρονος Δημοκρατικός κυβερνήτης, ένας από τους ισχυρότερους κυβερνήτες των αμερικανικών Πολιτειών.

«Νιώθω άβολα γι αυτό και ειλικρινά ντρέπομαι γι αυτό», τόνισε κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από τις αποκαλύψεις. «Ποτέ δεν άγγιξα κανέναν με άσεμνο τρόπο», είπε ακόμη με έμφαση επαναλαμβάνοντας τη φράση.

Ο Κουόμο κάλεσε και πάλι τους Νεοϋορκέζους να περιμένουν για να σχηματίσουν γνώμη τα αποτελέσματα της έρευνας της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης για τις καταγγελίες, ενώ δήλωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς στην έρευνα της.

Κατά του κυβερνήτη έχουν διατυπωθεί ως σήμερα δύο καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και μία για απρεπή συμπεριφορά κατά μιας γυναίκας, σε περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια ενός γάμου το 2019.

Ο Κουόμο είχε εξηγήσει ότι μιλούσε σαν μέντορας σε μια νεαρή γυναίκα που τον κατήγγειλε (για περιστατικό που συνέβη τον Ιούνιο του 2020) και δεν είχε σκοπό να της φερθεί με απρέπεια. Επιπλέον, μια γυναίκα κατήγγειλε ότι την φίλησε στα χείλη σε κατ’ιδίαν συνάντηση που είχαν το 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...