551
Ανάποδα γύρισε για τον Αλέξη Κούγια η ανάμειξη του ονόματος του Μάνου Χατζιδάκι στη δίκη Λιγνάδη | CreativeProtagon/IntimeNews

Ο Κούγιας, η προσβολή στη μνήμη του Χατζιδάκι και η αιχμηρή απάντηση από τον γιο του

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 14:30
Ανάποδα γύρισε για τον Αλέξη Κούγια η ανάμειξη του ονόματος του Μάνου Χατζιδάκι στη δίκη Λιγνάδη
|CreativeProtagon/IntimeNews

Ο Κούγιας, η προσβολή στη μνήμη του Χατζιδάκι και η αιχμηρή απάντηση από τον γιο του

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 14:30

Με μια αιχμηρή ανάρτηση και παραπομπή σε μία από τις παρεμβάσεις του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα, ο γιος του Μάνου, Γιώργος Χατζιδάκις, φωτογραφίζει χωρίς να κατονομάζει τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια για μια απίστευτη αναφορά που έκανε κατά τη δίκη Λιγνάδη την περασμένη Πέμπτη.

«Στη συκοφαντική και αήθη αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι κατά τη διάρκεια της δίκης Λιγνάδη που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρι, σας παραθέτω ως απάντηση ένα κείμενό του» σημειώνει ο Γιώργος Χατζιδάκις σε ανάρτησή το βράδυ της Κυριακής και παραθέτει μια μικρή ενότητα από το βιβλίο «Τα σχόλια του Τρίτου», που περιλαμβάνει τις παρεμβάσεις του Μάνου την περίοδο 1978-1980 στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας:

«Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες στην ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι’’, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν διαπαντός. Αυτά περί “χοίρων” και δεν θα επανέλθουμε».

Η επίμαχη αναφορά του Αλέξη Κούγια στη δίκη Λιγνάδη ήταν η εξής: «Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος έλληνας συνθέτης, Μάνος Χατζιδάκις, ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15, 16, 17, 18 χρόνων;». Η αναφορά έγινε από τον συνήγορο του Λιγνάδη την περασμένη Πέμπτη κατά την εξέταση μάρτυρα υπεράσπισης του κατηγορούμενου για βιασμούς ανηλίκων.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Κούγιας εξέδωσε, την Παρασκευή 13 Μαΐου, την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αυτοί οι λίγοι και συγκεκριμένοι που καθημερινά διαστρεβλώνουν όλα όσα αποδεικνύονται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη με κατηγορούμενο τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη, χτες έκαναν το ίδιο, αφού διαστρέβλωσαν και μία ερώτηση μου, στην οποία ρώτησα ένα διακεκριμένο δικηγόρο – θεατρόφιλο, φίλο του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι στο περιβάλλον του είχε νεαρά ανήλικα άτομα, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ, “αν όλοι οι  μεγάλοι δάσκαλοι του θεάτρου, της μουσικής και των τεχνών είχαν στο περιβάλλον τους, αφού ήταν δάσκαλοι – καθηγητές, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, νεαρά ανήλικα άτομα;”.

Οι διαστρεβλωτές της αλήθειας, ενώ εγώ στην ερώτησή μου χρησιμοποίησα εκτός του Μάνου Χατζιδάκη, τον Κουν, τον Λαζάνη, τον Κατσέλη, αλλά και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, αυτοί ενορχηστρωμένα και στα συγκεκριμένα sites διαστρέβλωσαν την ερώτηση μου, αποκρύπτοντας ότι η ερώτηση αυτή  αφορά και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, όπου αναφερόμουν στους μαθητές τους, αφού αναφερόμουν και στους μαθητές του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, όπου αυτός δίδαξε, και συγκεκριμένα στο Αρσάκειο, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι συγκεκριμένοι, που έχουν μηνυθεί και έχουν δεχθεί και αγωγές από εμένα, βρήκαν κάποιους πρόθυμους παρουσιαστές και ασήμαντους ηθοποιούς, για να σχολιάσουν αυτή την ψευδή είδηση που διέδωσαν, και να χρησιμοποιήσουν το όνομά μου, για να τους προσέξει ο κόσμος.

Από την εποχή ακόμη και του Σωκράτη και του Πλάτωνα, το περιβάλλον των μεγάλων δασκάλων ήταν κυρίως ανήλικα άτομα.

Αντί όλοι αυτοί να δημοσιοποιήσουν το προφανές γεγονός, ότι το Δικαστήριο και ο Εισαγγελέας “καταζητούν” εδώ και ημέρες, για να φέρουν στο δικαστήριο δια της βίας, το τρίτο δήθεν θύμα του Λιγνάδη, τον σαραντάχρονο πελάτη του κυρίου Βλάχου, παραπληροφορούν την κοινή γνώμη με ασήμαντα γεγονότα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News