286
Ο Μπόρις Τζόνσον, μάλλον έκπληκτος από τους φωτογράφους, κάνει περίπατο σε πάρκο του Λονδίνου | REUTERS/Toby Melville

Ο κορονοϊός τρόμαξε τον Τζόνσον που θέλει να τα βάλει με την παχυσαρκία

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2020, 20:40
Ο Μπόρις Τζόνσον, μάλλον έκπληκτος από τους φωτογράφους, κάνει περίπατο σε πάρκο του Λονδίνου
|REUTERS/Toby Melville

Ο κορονοϊός τρόμαξε τον Τζόνσον που θέλει να τα βάλει με την παχυσαρκία

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2020, 20:40

Πριν ακόμη τελειώσει ο πόλεμος κατά του κορονοϊού, που ήδη μετρά δεκάδες χιλιάδες θύματα στη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να εξαπολύσει ολομέτωπο πόλεμο κατά της παχυσαρκίας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε σε υπουργούς και συμβούλους του ότι η πρόσφατη νοσηλεία του με Covid-19 τού άλλαξε εντελώς την οπτική για το ζήτημα.

«Ολα καλά για εσάς τους λεπτούς», είπε σε συνεργάτες του, ενώ όταν τον ρώτησαν για το πώς μπορεί κανένας να αποφύγει τον κορονοϊό, απάντησε με χιούμορ (αλλά και πικρή εμπειρία): «Να μην είσαι χοντρός πενηντάρης».

Η επιστήμη συμφωνεί: η παχυσαρκία διπλασιάζει τον κίνδυνο για νοσηλεία στο νοσοκομείο εξαιτίας του κορονοϊού. Τα στατιστικά δεν είναι ενθαρρυντικά για τη Βρετανία: ένας στους τρεις Βρετανούς είναι κλινικά παχύσαρκος, έχει δηλαδή δείκτη μάζας σώματος (BMI) άνω του 30, έναν από τους υψηλότερους στον δυτικό κόσμο.

Μέσα στις επικίνδυνες ομάδες είναι και ο ίδιος ο Τζόνσον, γράφουν οι Times. Με βάρος 110 κιλά και ύψος 1,75 μ., ο BMI του βρετανού πρωθυπουργού πριν μπει στο νοσοκομείο ήταν γύρω στο 36.

Για την ιστορία, μετά το νοσοκομείο ο Τζόνσον έχει χάσει περίπου 6 κιλά, άρα έχει ακόμη αρκετό δρόμο για να ρίξει το BMI σε ασφαλή επίπεδα.

Μπόρις Τζόνσον ο ποδηλάτης. Εδώ, έπειτα από δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τον Φεβρουάριο του 2016 | REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

Ο πρωθυπουργός, προσθέτει η βρετανική εφημερίδα, εμφανίζεται διατεθειμένος να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους να αφήσουν τα αυτοκίνητα και να πιάσουν το ποδήλατο για να πάνε στη δουλειά τους.

Η θέση μοιάζει να έρχεται σε αντίθεση με διακηρύξεις του Τζόνσον κατά του «κράτους-νταντά» που παρεμβαίνει στη ζωή των πολιτών του, αλλά και δηλώσεων για την αναθεώρηση αποφάσεων για φόρο στη ζάχαρη, έστω και αν το μέτρο κρίνεται άκρως επιτυχημένο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...