220
Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό που διεκδικεί με αξιώσεις μια δεύτερη θητεία | Joel Saget/Pool via REUTERS

Ο κορονοϊός κράτησε τους Γάλλους μακριά από τις κάλπες των δημοτικών εκλογών

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 11:32
Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό που διεκδικεί με αξιώσεις μια δεύτερη θητεία
|Joel Saget/Pool via REUTERS

Ο κορονοϊός κράτησε τους Γάλλους μακριά από τις κάλπες των δημοτικών εκλογών

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 11:32

Η επιδημία του κορονοϊού, που μετρά χιλιάδες κρούσματα και 120 θανάτους και στη Γαλλία, περιόρισε δραστικά τη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που έγινε χθες Κυριακή στη Γαλλία.

Με τη χώρα σε καραντίνα, δεν έλειπαν οι σκέψεις να μετατεθεί η ημερομηνία κατά αρκετούς μήνες.

Ο δεύτερος γύρος κανονικά θα γίνει την επόμενη Κυριακή, αλλά δεν αποκλείεται να αναβληθεί. Την απόφαση θα λάβει η κυβέρνηση την Τρίτη.

Εκτιμάται ότι λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους βρέθηκαν στα εκλογικά τμήματα, παρά το ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε να δώσει το καλό παράδειγμα, τηρώντας τα μέτρα ατομικής προφύλαξης. Συνήθως οι τοπικές εκλογές έχουν μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής από τις εθνικές, σημειώνει ο Guardian.

Στην κάλπη και ο πρόεδρος Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ. Με τις προφυλάξεις για τον κορονοϊό η εφορευτική επιτροπή | Reuters

Με ή χωρίς επιδημία, οι εκλογές πάντα στέλνουν μηνύματα, πόσο μάλλον αυτές που διεξάγονται δύο έτη πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό κέρδισε εύκολα τον πρώτο γύρο με περίπου 30%, με δεύτερη την Ρασιντά Ντατί από τους Ρεπουμπλικάνους, το κόμμα της Δεξιάς.

Τρίτη ήταν η Ανιές Μπουζίν, η λύση-ανάγκης του κόμματος του Μακρόν μετά την αποχώρηση του υποψηφίου λόγω σεξουαλικού σκανδάλου. Ο υποψήφιος των Οικολόγων συμπληρώνει την τετράδα του δεύτερου γύρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...