317
Ο Κόρμπιν σε προεκλογική συγκέντρωση των Εργατικών. Με λίγη φαντασία μπορούμε να τον δούμε κάπως έτσι στη σκηνή του φεστιβάλ | REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Ο Κόρμπιν (αλλά και ο Βαρουφάκης) στη σκηνή του Γκλάστονμπερι

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2017, 15:00
Ο Κόρμπιν σε προεκλογική συγκέντρωση των Εργατικών. Με λίγη φαντασία μπορούμε να τον δούμε κάπως έτσι στη σκηνή του φεστιβάλ
|REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Ο Κόρμπιν (αλλά και ο Βαρουφάκης) στη σκηνή του Γκλάστονμπερι

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2017, 15:00

Δεν θα τραγουδήσει, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εισπράξει ένα -τουλάχιστον- θερμό χειροκρότημα.

Ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν πρόκειται να εμφανιστεί το επόμενο Σάββατο στην κεντρική σκηνή του μεγάλου μουσικού φεστιβάλ στο Γκλάστονμπερι όπου και θα μιλήσει πριν τη συναυλία του αμερικανικού ραπ ντουέτου Run the Jewels.

Ο Κόρμπιν προγραμμάτιζε να εμφανιστεί στο φεστιβάλ και πέρυσι, ωστόσο λόγω του δημοψηφίσματος για το Brexit ακύρωσε την εμφάνισή του.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και το κοινό πολύ πιο έτοιμο να τον ακούσει. Στις πρόσφατες εκλογές, οι νέοι όχι μόνο προσήλθαν στις κάλπες, αλλά στήριξαν και τους Εργατικούς, έστω και αν τελικά  το κόμμα δεν κατάφερε να κερδίσει.

Οπως γράφει ο Guardian στην σκηνή θα τον καλέσει ο ιδρυτής του φεστιβάλ, ο 81χρονος σήμερα Μάικλ Ιβις. «Είμαστε φαν του Κόρμπιν», λέει ο Ιβις και προσθέτει ότι «έχει κάτι νέο και πολύτιμο και ο κόσμος ενθουσιάζεται για αυτό. Είναι ο ήρωας της στιγμής».

Ο Κόρμπιν, που θα βγει στη σκηνή γύρω στις 16:15 του Σαββάτου 24 Ιουνίου, αναμένεται να παρουσιάσει το συγκρότημα, το οποίο έχει στίχους που μιλούν για κοινωνικά ζητήματα από μια αριστερή οπτική. Ο Killer Mike, ο MC του ντουέτου, είναι εξάλλου φίλος και υποστηρικτής του Μπέρνι Σάντερς, ενώ λέει ότι τάσσεται και στο πλευρό του Κόρμπιν.

Στις πρόσφατες εκλογές ο ηγέτης των Εργατικών, μεταξύ άλλων, έδειξε να έχει υποστηρικτές από διαφορετικά είδη. Τον στήριξαν ράπερ, εμφανίστηκε επί σκηνής σε φεστιβάλ μαζί με indy συγκρότημα ενώ κόσμησε και το εξώφυλλο του Kerrang!, του περιοδικού για τους φίλους του σκληρού ροκ.

Στην μεγάλη μουσική γιορτή του Γκλάστονμπερι πάντα υπήρχε χώρος για πολιτική, έτσι δίπλα στις μικρές και μεγαλύτερες σκηνές φιλοξενούνται συζητήσεις πάνω σε (πολιτικά) θέματα επικαιρότητας.

Ο ένας χρόνος από το Brexit, τα fake news, το Προσφυγικό και η κατάσταση της δημοκρατίας κυριαρχούν στις συζητήσεις στη σκηνή Left Field. Εκεί, την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης με την τουρκάλα συγγραφέα Ελίφ Σαφάκ πρόκειται να συζητήσουν για την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...