144
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής προσερχόμενος στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου | ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ IntimeNews

Ο Κοντονής στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για την Novartis

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 13:48
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής προσερχόμενος στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου
|ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ IntimeNews

Ο Κοντονής στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για την Novartis

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 13:48

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής στην ανακρίτρια-αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

«Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει να αποκαλυφθούν» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σε δήλωσή του προσερχόμενος στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...