168
Νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί εξετάζουν το περιεχόμενο ενός μπαλονιού από τη Βόρεια Κορέα | EPA/ROK JCS / HANDOUT

Ο Κιμ έστειλε πάλι μπαλόνια με σκουπίδια στη Νότια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2024, 12:47
Νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί εξετάζουν το περιεχόμενο ενός μπαλονιού από τη Βόρεια Κορέα
|EPA/ROK JCS / HANDOUT

Ο Κιμ έστειλε πάλι μπαλόνια με σκουπίδια στη Νότια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2024, 12:47

Η Βόρεια Κορέα έστειλε την Κυριακή ξανά μπαλόνια που μετέφεραν σκουπίδια προς τη Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός, δηλώνοντας ότι θα ανταπαντήσει με μεταδόσεις προπαγανδιστικών μηνυμάτων «πλήρους κλίμακας».

Ο νοτιοκορεατικός στρατός δήλωσε ότι οι ενέργειες της Πιονγιάνγκ που αυξάνουν τις εντάσεις κοντά στα σύνορα θα μπορούσαν να έχουν μοιραίες συνέπειες, προσθέτοντας ότι «ο μοναδικός υπεύθυνος θα είναι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας».

«Όπως προειδοποιήσαμε πολλές φορές, ο στρατός θα πραγματοποιήσει μεταδόσεις από μεγάφωνα πλήρους κλίμακας και σε όλα τα μέτωπα ξεκινώντας σήμερα», δήλωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Σεούλ, χαρακτηρίζοντας «χυδαία και επαίσχυντη» την κίνηση της Πιονγιάνγκ να στέλνει αυτά τα μπαλόνια.

Από τον Μάιο, η Βόρεια Κορέα έχει στείλει πέρα από τα σύνορα χιλιάδες μπαλόνια που μεταφέρουν σακούλες γεμάτες σκουπίδια και ακαθαρσίες.

Η Πιονγιάνγκ υποστήριξε πως είναι εκστρατεία αντιποίνων για την αποστολή από νοτιοκορεάτες ακτιβιστές μπαλονιών που μετέφεραν φυλλάδια κατά του Κιμ Γιονγκ-Ουν, USB με μουσικά βίντεο κλιπ και τηλεοπτικές σειρές από τη Νότια Κορέα, καθώς και αμερικανικά δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...