300
|

Ο Κεν Μπλοκ είναι νεκρός

Ο Κεν Μπλοκ είναι νεκρός

«Τιιιι; Ο Κεν Μπλοκ είναι νεκρός;» Διαβάζοντας την είδηση, σήμερα τα ξημερώματα, δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμος με ό,τι πιο ακραία εντυπωσιακό συνέβη στα βίντεο «Gymkhana» το οποίο ο ίδιος επινόησε προκαλώντας κατά εκατομμύρια τις θεάσεις. Αυτός ο τρελαμένος πενηνταπεντάχρονος που ήταν μέσα στο γέλιο, το χαβαλέ. Αυτός που εδώ και λίγο καιρό μαγνήτισε ακόμα και το παχυλό ενδιαφέρον της Audi για να γίνει ο πρσβευτής της μάρκας στις σπορ δραστηριότητές της. Το δυνατό επιχειρηματικό μυαλό που κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία ρουχισμού και παπουτσιών του σκέιτμπορντ στο σωστό τάιμινγκ, ακριβώς την ώρα που τα αμερικανάκια βάλθηκαν να κυκλοφορούν με πατίνια, ναι, ο Μπλοκ δεν είναι πια μαζί μας.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και επισήμως με τις πρώτες πληροφορίες να λένε πως ο Κεν Μπλοκ σκοτώθηκε κάνοντας σνόουμομπιλ με την παρέα του. Κάποια στιγμή, οδηγώντας σε μια απότομη πλαγιά, το όχημα τούμπαρε και προσγειώθηκε πάνω στο σώμα του άτυχου οδηγού. Οι φίλοι του έσπευσαν να τον βοηθήσουν, ωστόσο πιστοποιήθηκε άμεσα ο αιφνίδιος θανατός του.

Ο πρώτος συνειρμός που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτός του Μίχαελ Σουμάχερ, επίσης τέτοιες χριστουγεννιάτικες μέρες πριν μερικά χρόνια. Όχι, δεν τους συγκρίνω σε οδηγικό μεγαλείο, αλλά να έχεις κάνεις τα απίστευτα σε δρόμους, πίστες και Πάικς Πικ, πηγαίνοντας με τα άπειρα χιλιόμετρα, και να την πατάς από ένα σνόουμομπιλ; Ή, αντίστοιχα, όπως ο «Σούμι», κάνοντας σκι στις Άλπεις; Πολύ πρόωρο, πολύ άδικο, πολύ ξαφνικό, μεγάλο μάθημα, ξανά και ξανά και ξανά για το πολύτιμο που έχουμε για την ώρα. Ο Μάικλ ζει ακόμη και ίσως υπάρχει μια ελπίδα στο βάθος του τούνελ. Όμως ο Κεν δεν έχει καμία. Κρίμα. Θα μας λείψει.

Έτσι, για ύστατο αποχαιρετισμό στην τρέλα του, αξίζει να θυμηθούμε ένα από τα επικά βίντεό του, σκηνοθετώντας και οδηγώντας στους δρόμους τoυ Λος Αντζελες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...