387
| Dimitris Peristeris / SOOC

Ο Κασσελάκης συνεχίζει το σόου με το «πόθεν έσχες»: η βραδιά θα έχει εκπλήξεις

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2024, 12:27
|Dimitris Peristeris / SOOC

Ο Κασσελάκης συνεχίζει το σόου με το «πόθεν έσχες»: η βραδιά θα έχει εκπλήξεις

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2024, 12:27

Ακόμα και μια τυπική και ηθική υποχρέωση, όπως είναι η κατάθεση δήλωσης «πόθεν έσχες» που έχουν οι πολιτικοί, ο Στέφανος Κασσελάκης την έχει μετατρέψει σε ένα σόου αυτοαναφορικότητας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε τη Δευτέρα να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του νωρίτερα το πρωί, στον Alpha και στην Σταματίνα Τσιμτσιλή, είχε επισημάνει πως ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να έχει ήδη υποβάλει τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι αποτελεί «προσωπική του επιλογή» να παρουσιάσει στους πολίτες τα περιουσιακά του στοιχεία πριν από τις ευρωεκλογές, επικαλούμενος τη σχετική προθεσμία ως τις 30 Ιουνίου – ουσιαστικά σαν να μας κάνει τη χάρη και δημοσιοποιεί την περιουσιακή του κατάσταση. Μάλιστα, κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να περιμένει μερικές ώρες, καθώς η βραδιά θα έχει εκπλήξεις και για τον ίδιο».

Ούτως ή άλλως, βέβαια, αυτή η προαναγγελθείσα από τον κ. Κασσελάκη δημοσιοποίηση της περιουσιακής του κατάστασης –έχει πει ότι θα «παρουσιάσει» το «πόθεν έσχες» του το βράδυ της Δευτέρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη– εμπεριέχει ένα στοιχείο έκπληξης, αν όχι κοροϊδίας. Μια κανονική δήλωση «πόθεν έσχες» κατατίθεται ψηφιακά και με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για τραπεζικές καταθέσεις, μερίδια σε ακίνητα, σκάφη, μετοχές κ.λπ. ενώ παράλληλα πρέπει να αναφέρει και την περιουσία της ή του συζύγου.

Είναι κατ’ αρχάς να απορείς πώς ο κ. Κασσελάκης, που εδώ και μήνες διαφημίζει την τεράστια οικονομική άνεση και περιουσία που έχουν με τον Τάιλερ Μακμπέθ, θα τα πει όλα αυτά σε προεκλογική ομιλία του. Από τη ΝΔ, εξάλλου, επισημαίνουν πως είναι άλλο να «παρουσιάσεις» την περιουσιακή σου κατάσταση και άλλο να καταθέσεις τελικά, «πόθεν έσχες», ώστε να είσαι πλέον και υπό νομικό έλεγχο.

Επίσης ο κ. Κασσελάκης αρέσκεται να λέει ότι εκείνη που ζητάει το «πόθεν έσχες» του είναι η ΝΔ, η οποία «σας κλέβει τα λεφτά» κ.λπ κ.λπ. Μόνο που κάνει ένα θεμελιώδες λάθος: δεν το ζητάει η ΝΔ, η οποία βέβαια σηκώνει το θέμα ψηλά· το ζητάει ο νόμος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...