688
Τελευταία συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζεται, ήταν εκείνη η θυελλώδης, την ημέρα της διαγραφής του Παύλου Πολάκη | Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Κασσελάκης συγκαλεί ΚΟ την Τρίτη: «Ευπρόσδεκτη η πρό(σ)κληση Πολάκη»

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2024, 14:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/08/2024 15.30
Τελευταία συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζεται, ήταν εκείνη η θυελλώδης, την ημέρα της διαγραφής του Παύλου Πολάκη
|Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Κασσελάκης συγκαλεί ΚΟ την Τρίτη: «Ευπρόσδεκτη η πρό(σ)κληση Πολάκη»

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2024, 14:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/08/2024 15.30

O Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε τελικά το γάντι, δηλώνοντας έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε κίνηση αμφισβήτησης της ηγεσίας του στον ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένης αυτής από τον Παύλο Πολάκη, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

«Εφόσον υπάρχει πρόσκληση-πρόκληση ότι τίθεται θέμα αμφισβήτησης του» προέδρου, τότε «είναι ευπρόσδεκτη η οποία πρόσκληση-πρόκληση και σε αυτήν την περίπτωση θα κινηθούν οι διαδικασίες», είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, κληθείσα να σχολιάσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, του βρυχηθμούς Πολάκη για την αποκαθήλωση του μόλις πριν από λίγους μήνες, «εκλεκτού» του στην Κουμουνδούρου.

«Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει στα όργανα. Ο κ. Πολακης μιλάει πολιτικά και καλούμε όλα τα στελέχη του κόμματος που ενδιαφέρονται για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμούν το κόμμα να διαδραματίζει ρόλο υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μιλούν ανοιχτά και να λένε τις αλήθειες τους», θέλησε να επισημάνει η κυρία Κεχαγιά παρά τις τελευταίες επιθέσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Χανίων προς το πρόσωπο του προέδρου και συμπλήρωσε ενόψει ΚΕ:

«Ο πρόεδρος μας λέει, όποιος θέλει να μιλήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να το κάνει, αλλά πρέπει να μιλάει με αλήθειες και να παρουσιάζει τι ακριβώς επιθυμεί να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Ο ίδιος δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον όμως υπάρχει η πρόσκληση – πρόκληση ότι τίθεται θέμα αμφισβήτησης του», τότε «είναι ευπρόσδεκτη η οποία πρόσκληση – πρόκληση και σε αυτήν την περίπτωση θα κινηθούν οι διαδικασίες», διεμήνυσε, για να σημειώσει με νόημα αναφορικά με τους συσχετισμούς σε περίπτωση μομφής:

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι σύμφωνα με το καταστατικό μας απαιτούνται το 50% συν ένα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής».

Οσο για το ενδεχόμενο εκ νεου προσφυγής στη βάση, αρκέστηκε να επαναλάβει ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να ταλαιπωρεί τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Και ξαφνικά σύγκληση ΚΟ

Ολα αυτά όταν -όπως ανακοίνωσε και η κυρία Κεχαγιά- ο Στέφανος Κασσελάκης κατεβαίνει τη Δευτέρα  στην… έδρα του ανεξάρτητου βουλευτή, τα Χανιά, όπου θα έχει συνάντηση με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο αργότερα και ενώ δεν υπήρξε κάποια σχετική ενημέρωση στο καθιερωμένο briefing από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η πληροφορία ότι συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη το απόγευμα στις 18.00. Χωρίς να διευκρινίζεται αν ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιστρέψει από τα Χανιά εν μέσω των τελευταίων προετοιμασιών για την έναρξη των τετραήμερων εορτασμών του γάμου του με τον Τάιλερ Μακμπέθ (από την Τετάρτη 28 Αυγούστου, έως και το Σάββατο, 31 Αυγούστου).

Τελευταία συνεδρίαση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζεται, ήταν εκείνη η θυελλώδης, την ημέρα της διαγραφής του Παύλου Πολάκη.

Είχε προηγηθεί νέα ανάρτηση (δείτε τη κάτω) από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι στα εσωκομματικά, σπεύδοντας να αποδοκιμάσει-απαρνηθεί και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που τόσο τον στήριξαν την τελευταία περίοδο στην πολιτική του επιβίωση.

«Μετά από μια προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία, στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και σχέδιο εξορθολογισμού από την διοίκηση των κομματικών ΜΜΕ, ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός», εκτιμά ο κ. Κασσελάκης και συνεχίζει στην απόπειρα αυτή κατευνασμού των αντιμαχόμενων πλευρών στην Κουμουνδούρου:

«Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας. [Γι αυτο και] παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους. Και συγχρόνως, καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι».

«Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ. Όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν», ξεκαθαρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τις διαμαρτυρίες της Κατερίνας Νοτοπούλου – τελευταίου αγαπημένου «θύματος» των τρολ της Κουμουνδούρου – για το διαδικτυακό bullying που δέχεται. Αποφεύγοντας πάντως να την κατονομάσει..

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...