720
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Thessaloniki Summit 2023 | Thomas Giotopoulos / SOOC

Ο Κασσελάκης με τους «κυρ Παντελήδες»; Λέει ότι θέλει την επιστροφή στην «παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2023, 20:10
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Thessaloniki Summit 2023
|Thomas Giotopoulos / SOOC

Ο Κασσελάκης με τους «κυρ Παντελήδες»; Λέει ότι θέλει την επιστροφή στην «παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2023, 20:10

Με ένα τουλάχιστον οξύμωρο σχήμα απάντησε στο ερώτημα τι νέο φέρνει στην Ελλάδα ο Στέφανος Κασσελάκης την Τρίτη, στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο Thessaloniki Summit 2023. Κι αυτό διότι το «νέο» που υποσχέθηκε είναι η… επιστροφή στην «παλιά Ελλάδα», μια εικόνα που έντυσε με αναφορές σε νοικοκύρεμα και νοικοκύρηδες, ανοίγοντας τη συζήτηση στην εκδήλωση.

«Νομίζω το νέο το οποίο φέρνω είναι μια επιστροφή, αν μου επιτρέπετε να το πω έτσι, στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Στην Ελλάδα όπου ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους, είχε ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση για τον γείτονά του», είπε κατά λέξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εχω μεγάλη εμπειρία από τα χρηματοοικονομικά και το επιχειρείν, με παρουσία και σε επενδυτική τράπεζα και σε ναυτιλία και σε βιομηχανία και όσο έχω μεγαλώσει, τόσο έχω δει την ανάγκη για ανθρωποκεντρική πολιτική. Το οποίο σημαίνει πως ό,τι κάνουμε πρέπει να έχει ένα έμπρακτο αποτέλεσμα στον πολίτη κι ένα μακροπρόθεσμο κληροδότημα στις νέες γενιές», πρόσθεσε.

Εσωκομματικές εξελίξεις

Κληθείς να τοποθετηθεί, στη συνέχεια, για το «νοικοκύρεμα» του κομματικού του σπιτιού, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη ότι δεν αποχώρησε η «Ομπρέλα» από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά μερικά στελέχη της, με τα οποία ουδέποτε υπήρξε «διαφωνία επί πολιτικών, ήταν απλά επί προσωπικού».

Αναφερόμενος στην Εφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από την ίδια, τη λεγόμενη ομάδα «6+6», η οποία κατά το ρεπορτάζ επίσης βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε την έμμεση παρότρυνσή του προς την κίνηση να υλοποιήσει την όποια απόφασή της.

«Χθες είπα το μεσημέρι σε μια συνέντευξή μου στο ραδιόφωνο ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο λέω και τώρα. Αρα λοιπόν, δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση από τη μεριά τους ή κάποια απόφαση, το οποίο κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι παραμένουν στη Βουλή ως μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να δουλεύουν για μας».

«Αρα θεωρείτε ότι δεν φεύγουν ακόμα;», επέμεινε η δημοσιογράφος. «Σας απάντησα ότι από τη στιγμή που παραμένουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, είναι μέρος της ομάδας μας και για μένα αυτό είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη», περιορίστηκε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα τα οποία δείχνουν το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα, ο κ. Κασσελάκης και πάλι δεν είχε να πει πολλά. «Ο ελληνικός λαός επέλεξε και με διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή είναι η βούληση του Ελληνα και της Ελληνίδας», είπε.

Σε μία ακόμη ερώτηση που δέχθηκε για τα εσωκομματικά, αυτή τη φορά με αφορμή την επίθεση Πολάκη στη Σία Αναγνωστοπούλου, ο κ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε ότι οι δύο βουλευτές μίλησαν σε «καλό κλίμα» μεταξύ τους.

«Δεν θέλω να σχολιάσω παραπάνω απ’ όσα έχω πει. Αναφέρεστε, φαντάζομαι, στην ανάρτηση του κ. Πολάκη που ήταν η απάντηση στη δική της ανάρτηση, ότι δεν θα μπορούσε να συνυπάρχει με τον κ. Πολάκη. Κοιτάξτε, έχουν δουλέψει σ’ αυτό τον χώρο πολλά χρόνια. Μίλησα και με τους δύο, μετά οι δυο τους μίλησαν μεταξύ τους σε πολύ καλό κλίμα. Νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε τον κόσμο ο οποίος αισθάνεται ότι δεν έχει φωνή αυτή τη στιγμή και βαδίζει προς την αποχή. Οπως είπα στην Κεντρική Επιτροπή, όλοι θα κριθούν από το έργο που θα παράγουν προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό ισχύει για όλους», σημείωσε.

«Καθαρά χέρια»

Ενδιαφέρον παρουσίασε, τέλος, η απάντηση του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα τι σημαίνει Αριστερά για τον ίδιο. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, «Αριστερά σημαίνει ανεκτικότητα, συλλογικότητα, συμπερίληψη. Δικαιοσύνη παντού, όπως έλεγε το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο για τη στέγαση, για το περιβάλλον, για την αποκέντρωση, για το κοινωνικό κράτος πρόνοιας σημαίνει παρεμβατικό, αποδοτικό κράτος».

Ως προς το «για ποιο λόγο κάποιος να επιλέξει Κασσελάκη και όχι Ανδρουλάκη ή Μητσοτάκη», επισήμανε: «Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι εγώ έχω τη βούληση, έχω καθαρά χέρια, έχω τη διεθνή εμπειρία να φέρω μαζί με μια πάρα πολύ καλή ομάδα που θα αναδείξουμε μεγάλες τομές στην Ελλάδα».

«Είμαι πλήρως ανεξάρτητος και πραγματικά δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τον λαό, τις λαϊκές συνοικίες, την Περιφέρεια που με στήριξε στο να είμαι αυτή τη στιγμή πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε σε άλλο σημείο της συζήτησης –πρόκειται για ισχυρισμό που επίσης επαναλαμβάνεται, μονότονα σχεδόν, στις ομιλίες Κασσελάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...