519
Ο Κασσελάκης στο βήμα της ΚΕ του Σαββάτου. Ακόμα και τώρα πολλοί πλέον αμφισβητούν τα όσα λέει | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Ο Κασσελάκης επιτέθηκε στους «11», αλλά τα… άκουσε από τα μέλη της ΚΕ

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2023, 23:12
Ο Κασσελάκης στο βήμα της ΚΕ του Σαββάτου. Ακόμα και τώρα πολλοί πλέον αμφισβητούν τα όσα λέει
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Ο Κασσελάκης επιτέθηκε στους «11», αλλά τα… άκουσε από τα μέλη της ΚΕ

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2023, 23:12

Εναν μήνα μετά από εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (ήταν 11-12 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο President στους Αμπελόκηπους), από την οποία είχε αποχωρήσει η παράταξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, προαναγγέλλοντας τη διάσπαση, το κομματικό όργανο συνεδρίασε το Σάββατο εκ νέου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να περιγράφει τον δρόμο προς το συνέδριο του κόμματος και φυσικά να επιτίθεται στους αποχωρήσαντες βουλευτές –τα γνωστά πάθη και αδελφικά μίση της Αριστεράς.

Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής τη Νέα Αριστερά ότι δουλεύει για τους servicers και τα «κόκκινα δάνεια», με αφορμή τη στάση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας στη Βουλή. Μια θέση για την οποία άκουσε κάποιες αντιδράσεις από τα μέλη της ΚΕ.

Παράλληλα πάντως απηύθηνε κάλεσμα για εξωστρέφεια. «Βρίσκουμε τον βηματισμό μας» υποστήριξε και ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να «ρίξουν το βάρος» σε τέσσερεις θεματικούς άξονες: Δίκαιη φορολόγηση, διαβίωση πολιτη, ασφάλεια πολίτη και στεγαστική πολιτική. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η στρατηγική του θα πετύχει, μολονότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το εντελώς αντίθετο.

Ο κ. Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι «δεν θα είναι εύκολη η πορεία μας από εδώ και πέρα. Σπάω ταμπού» είπε χαρακτηριστικά για να επικαλεστεί και πάλι τον αόρατο εχθρό, τα περιβόητα «συμφέροντα».

«Κι εσείς θέλετε να συγκρουστείτε με τα συμφέροντα», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, από την οποία έχει, ως γνωστόν, αποχωρήσει και ο Γιώργος Δραγασάκης.

Ο κ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον άλλον αόρατο εχθρό που κατά το διαχρονικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα: τα μέσα ενημέρωσης.

«Τα δικά μας θέματα φουντώνουν με το παραμικρό» σε αντίθεση με την κυβέρνηση. «Κάνει γκάφα ο Μητσοτάκης ξεχνιέται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα μπορούσαμε να τα παρακάμψουμε τα ΜΜΕ, σε ένα βαθμό ναι,» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό μπορεί αν γίνει μέσα από τη διάδραση με την κοινωνία».

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ακόμα ότι «ένα γραμμάριο δράσης ισούται με ένα τόνο θεωρίας» και σημείωσε ότι ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου είναι ανοικτός σε όλους. Και κατέληξε: «Επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς».

Ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς το αύριο μετά τις δυο διασπάσεις. Υπογράμμισε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακυβερνήσει.

Οι αντιδράσεις των στελεχών

Πέρα από την κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Κασσελάκης μίλησε με σκληρούς όρους για στελέχη των «11» χαρακτηρίζοντάς τους αυλικούς των τραπεζών.

«Και μιας και αναφέρθηκα στους servicers, θεωρώ, επειδή ακούγονται πολλά περί μετάλλαξης ΣΥΡΙΖΑ, ότι η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης προκαλώντας αντιδράσεις και μεταξύ των στελεχών της ΚΕ – ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης εξέφρασαν τη διαφωνία τους.

Εξάλλου την αισιοδοξία του κ. Κασσελάκη για τις ευρωεκλογές δεν συμμερίστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας «παγόβουνο» τις κάλπες του Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση η Κεντρική Επιτροπή εκκίνησε τις διαδικασίες για το Συνέδριο που θα γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου. Το κομματικό όργανο μετατράπηκε σε Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Ωστόσο, στελέχη ζήτησαν το συνέδριο να είναι συνθετικό και όχι ένα «συνέδριο-φιέστα του αρχηγού». Αυτή τη θέση, με αυτή τη χαρακτηριστική διατύπωση, την εξέφρασε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...