377
Ο Στ. Κασσελάκης αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους στην «Αυγή». | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κασσελάκης απαντά στους εργαζόμενους της «Αυγής»: «Mea culpa» αλλά δεν την έκλεισα εγώ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 11:49
Ο Στ. Κασσελάκης αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους στην «Αυγή».
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κασσελάκης απαντά στους εργαζόμενους της «Αυγής»: «Mea culpa» αλλά δεν την έκλεισα εγώ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 11:49

Εν μέσω κινητοποίησης των εργαζομένων της «Αυγής» έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματείας του κόμματος, η οποία διεξάγεται στη σκιά της νέας αντιπαράθεσης ανάμεσα στην πλευρά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και σε αυτή του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει, μέσω social media, ότι εκπλήρωσε την υποχρέωσή του για κατάθεση «πόθεν έσχες» –«η δήλωση του πόθεν έσχες μου έχει υποβληθεί στις 30/6, ως όφειλα. Κυβερνηθείτε τώρα από έναν Πρωθυπουργό ο οποίος έχει τρία χρόνια να υποβάλει πόθεν έσχες και κρατάει κλειστή την πλατφόρμα για τη δική του δήλωση» ανέφερε χαρακτηριστικά– βρέθηκε αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους της εφημερίδας, με τον εκπρόσωπό τους να του ζητά τον λόγο.

«Σου ζητήσαμε να έρθεις να μας βρεις από την πρώτη ημέρα που εκλέχθηκες. Εχεις έρθει στην “Αυγή” και στο “Κόκκινο” μόνο για συνέντευξη. Δεν έχεις έρθει να μας δεις. Πήρες μια απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού (φύλλου της “Αυγής”) από την Αμερική κι ακόμη και σήμερα δεν έχεις έρθει να συναντήσεις τους εργαζόμενους, να ακούσεις τα προβλήματα της εφημερίδας που πρώτοι έχουμε θέσει. Και πάρθηκε μια απόφαση τέτοια ερήμην μας και μέχρι σήμερα που μιλάμε –απλήρωτοι– δεν έχει έρθει ένας από εσάς να μας εξηγήσει πολιτικά και οικονομικά αυτή την απόφαση. Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι», είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε λέγοντας ότι «δεν έχει απολυθεί κανείς», ενώ σημείωσε ότι και οι εργαζόμενοι της Κουμουνδούρου δεν έχουν πληρωθεί. «Το δικό μου κομμάτι το έκανα με τον δικό μου τρόπο όσο μπορούσα», προσέθεσε, αναφερόμενος στη δωρεά που κατέθεσε.

«Δεν θέλουμε ελεημοσύνη, θέλουμε να έρθεις να συζητήσεις μαζί μας», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει έως τώρα με τους εργαζομένους της εφημερίδας και ότι δεν έχει τεθεί στον δημόσιο διάλογο η «επιδραστικότητα του εντύπου».

«Δεν την κλείνω εγώ την “Αυγή”», υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης και αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους: «Εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας;».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ποτέ δεν έχει γίνει ανακοίνωση του κλεισίματος αυτής της εφημερίδας με τέτοιο τρόπο», με τον κ. Κασσελάκη να δηλώνει: «Mea culpa, αν δεν είχαμε συζητήσει με τους εργαζόμενους πριν. Είναι λάθος μου που δεν έχω συζητήσει με τους εργαζόμενους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...