362
Ο δρόμος του «Μανόλο» προς την κορυφή ήταν ανηφορικός... | REUTERS/Lisa Leutner

Ο Καραλής σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2024, 14:43
Ο δρόμος του «Μανόλο» προς την κορυφή ήταν ανηφορικός...
|REUTERS/Lisa Leutner

Ο Καραλής σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2024, 14:43

Με τον Εμμανουήλ Καραλή στη σημαία θα αποχαιρετήσει η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου.

O χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ επιλέχθηκε ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Την είδηση ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, αναφέροντας: «Με αθλήτρια του στίβου άνοιξε παρέλαση στην τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αθλητής στίβου θα κρατά την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης. Μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) που άνοιξαν την πλωτή παρέλαση στις 26 Ιουλίου, ο Εμμανουήλ Καραλής επιλέχθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να κρατήσει τη γαλανόλευκη το βράδι της 11ης Αυγούστου στο πέσιμο της αυλαίας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, μετά την 4η θέση στο Τόκιο το 2021, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι με άλμα στα 5.90».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος, είχε προτείνει στον χρυσό Ολυμπιονίκη του άλματος εις μήκος, Μίλτο Τεντόγλου να κρατήσει την σημαία (ο Τεντόγλου δεν μπορούσε να είναι σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης καθώς έκανε προπονήσεις σε άλλη πόλη της Γαλλίας). Όμως, εκείνος αρνήθηκε εκφράζοντας την επιθυμία να είναι σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (το 2028).

Ο «Μανόλο» μοιράστηκε στο Instagram και τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Γιάννη Αντετοκούμπο, αφότου του ανατέθηκε η σημαία (κάτω).

Η τελετή έναρξης ξεκινά στο Stade de France, την Κυριακή στις 22:00 (ώρα Ελλάδας).

Την Δευτέρα, 12 Αυγούστου θα επιστρέψει στην Αθήνα η ελληνική αποστολή του στίβου (Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής, Κατερίνα Στεφανίδη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Σταματία Σκαρβέλη, Αριάδνη Αδαμοπούλου, Ελίνα Τζένγκο οι προπονητές Γιώργος Πομάσκι, Χάρης Καραλής, Μιτς Κρίερ, Γιώργος Μποτσκαριώβ, ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου, η φυσικοθεραπεύτρια Ελισσάβετ Αναστασάκη και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα).

Ο ΣΕΓΑΣ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, στο Παρίσι,  στίβος πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...