355
Και η πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος για Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο που θα το πάνε μέχρι τέλους | INTIMEnews

Ο Καμμένος κάλυψε τα νώτα του: Τα είπα με Τσίπρα, κανείς βουλευτής μου στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 18:15
Και η πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος για Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο που θα το πάνε μέχρι τέλους
|INTIMEnews

Ο Καμμένος κάλυψε τα νώτα του: Τα είπα με Τσίπρα, κανείς βουλευτής μου στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 18:15

Μετά τα «είπα – ξείπα» του εκπροσώπου του για την… τύχη του «αντάρτη» Τέρενς Κουίκ, ο Πάνος Καμμένος βγήκε ανακουφισμένος να ανακοινώσει ότι κατέληξε σε συμφωνία κυρίων με τον Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε κανένας από τους βουλευτές  των ΑΝΕΛ να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές.

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καλύπτει τα νώτα του έναντι πιθανών αποστασιών, αφήνοντας ταυτόχρονα ελεύθερους τους εναπομείναντες βουλευτές του να πράξουν ό,τι τους υπαγορεύσει η συνείδησή τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να κληθούν μετά να πληρώσουν το τίμημα της απόφασής τους.

Με πιο απλά λόγια, ο Πάνος Καμμένος θέλει να έχει «και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», με απώτερο στόχο -τι άλλο; – τη συνέχιση της απίθανης αυτής συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα «μέχρι τέλους», όπως σε κάθε ευκαιρία επιμένει να λέει.

Σε δήλωσή του στο pontiki.gr,  ο υπουργός Αμυνας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι με τη συμφωνία αυτή εκλείπουν τα όποια κίνητρα βουλευτών των ΑΝΕΛ για διεκδίκηση ανταλλάγματος για ψήφο στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να χρεωθούν οι βουλευτές του την κατηγορία για αποστασία (εφόσον τελικά επιλέξουν να υπερψηφίσουν τη συμφωνία).

Διασφαλίζεται επίσης ότι από πλευράς του ο Αλέξης Τσίπρας θα απέχει από ενέργειες (βλ. σειρήνες ένταξης των «προθύμων των Πρεσπών» στον ΣΥΡΙΖΑ) που ενδεχομένως ωθήσουν σε διάλυση τους ΑΝΕΛ και ταυτόχρονα εκπέμπεται το (χιλιοπαιγμένο) μήνυμα ότι «Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος».

Εχοντας εξασφαλίσει όλα τα ανωτέρω, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε τέλος ότι τα σενάρια που τον φέρνουν έτοιμο να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία προκειμένου να αποκομίσει εκλογικό όφελος σε βάρος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, στερούνται κάθε βάσης.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων των ΑΝΕΛ και του προέδρου τους για όλα όσα λένε τα τελευταία 24ωρα, μαρτυρούν τη αυξανόμενη σύγχυση που επικρατεί στο εσωτερικό του ελάσσονος κυβερνητικού έταιρου όσο πλησιάζει η άφιξη της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων.

Και παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις περί επικείμενης παραίτησής του από υπουργός Αμυνας (με το που περάσει από τα Σκόπια η συμφωνία), ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται για μία ακόμη φορά να πασχίζει -μάταια- να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...