346
O Ράσελ Μπραντ (δεξιά) βγαίνει από το Wembley Park Theatre του βορειοδυτικού Λονδίνου μετά την παράσταση του Σαββάτου | (REUTERS/Susannah Ireland)

Ο ηθοποιός Ράσελ Μπραντ αρνείται τους ισχυρισμούς πέντε γυναικών για σεξουαλικές επιθέσεις

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2023, 12:10
O Ράσελ Μπραντ (δεξιά) βγαίνει από το Wembley Park Theatre του βορειοδυτικού Λονδίνου μετά την παράσταση του Σαββάτου
|(REUTERS/Susannah Ireland)

Ο ηθοποιός Ράσελ Μπραντ αρνείται τους ισχυρισμούς πέντε γυναικών για σεξουαλικές επιθέσεις

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2023, 12:10

Με ένα (προγραμματισμένο) σόου στο Wembley Park Theatre του Λονδίνου… απάντησε ο βρετανός ηθοποιός Ράσελ Μπραντ στις καταγγελίες πέντε γυναικών εναντίον του για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και συναισθηματική κακοποίηση.

Οπως μετέδωσε το BBC το Σάββατο, οι παραπάνω ισχυρισμοί προέκυψαν έπειτα από κοινή έρευνα των Sunday Times, των Times και των «Dispatches» του Channel 4. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο των Sunday Times, ενώ το ντοκιμαντέρ «Dispatches, Russell Brand – In Plain Sight» είχε προγραμματιστεί να προβληθεί από το Channel 4.

Στη διάρκεια της σαββατιάτικης κωμικής παράστασής του ο Μπραντ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του, λέγοντας: «Εκτιμώ πραγματικά τη συμπαράστασή σας και σας αγαπώ». Ο 48χρονος σταρ, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο μέσο μιας περιοδείας, αρνείται με πάθος αυτές τις «πολύ, πολύ σοβαρές ποινικές κατηγορίες».

Σε ένα βίντεο που ανέρτησε στο YouTube λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών, ο ηθοποιός έλεγε πως είχε λάβει «δύο εξαιρετικά ενοχλητικές επιστολές» από έναν τηλεοπτικό οργανισμό και μια εφημερίδα, που αναφέρονταν σε «μια σειρά εξωφρενικών επιθέσεων».

Αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτούς τους «σοβαρής φύσεως» ισχυρισμούς, τους οποίους χαρακτήρισε «εντυπωσιακούς» και «σχεδόν μπαρόκ», επιμένοντας ότι όλες οι μέχρι σήμερα προσωπικές σχέσεις του ήταν συναινετικές.

Οι καταγγελίες αφορούν την περίοδο 2006 -2013, όταν ο Μπραντ εργαζόταν ως παρουσιαστής στο BBC Radio 2 και στο Channel 4 – πριν μεταπηδήσει –και κάνει καριέρα– στο Χόλιγουντ.

Τι καταγγέλλουν οι τέσσερις γυναίκες

Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Μπραντ τη βίασε σε έναν τοίχο στο σπίτι του στο Λος Αντζελες. Την ίδια ημέρα νοσηλεύθηκε σε κέντρο κρίσης βιασμού. Οι Times ανέφεραν ότι έχουν δει ιατρικά αρχεία που υποστηρίζουν τη γνησιότητα του συμβάντος.

Η δεύτερη γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Μπραντ της επιτέθηκε όταν εκείνος ήταν 30 και εκείνη 16 ετών και πήγαινε ακόμα σχολείο. Τη σχέση τους τη χαρακτηρίζει «συναισθηματικά καταχρηστική και ελεγκτική».

Η τρίτη γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Μπραντ της επιτέθηκε σεξουαλικά ενώ δούλευε μαζί του στο Λος Αντζελες και ότι ο ίδιος απείλησε να κινηθεί νομικά εναντίον της εάν μιλούσε σε κάποιον άλλον για το περιστατικό.

Τέλος, η τέταρτη γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Μπραντ και ότι την κακοποίησε σωματικά και συναισθηματικά.

Οι καταγγέλλουσες επιθυμούν να διατηρούν, προς το παρόν, την ανωνυμία τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...