241
Αριστερά, ο Γιουτζίν Γκούντμαν, λογοφέρνει με έναν από τους εισβολείς, την ώρα που πλέον έχουν φτάσει οι ενισχύσεις των συναδέλφων του | REUTERS/Mike Theiler

Ο ήρωας μαύρος αστυνομικός που έσωσε ζωές στο Καπιτώλιο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 19:03
Αριστερά, ο Γιουτζίν Γκούντμαν, λογοφέρνει με έναν από τους εισβολείς, την ώρα που πλέον έχουν φτάσει οι ενισχύσεις των συναδέλφων του
|REUTERS/Mike Theiler

Ο ήρωας μαύρος αστυνομικός που έσωσε ζωές στο Καπιτώλιο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 19:03

Μπορεί η αστυνομία του Καπιτωλίου να δέχθηκε πυρά για την αδράνειά της κατά την εισβολή του όχλου στο κτίριο, την περασμένη Τετάρτη, κάτι που οδήγησε στην παραίτηση τριών επικεφαλής της, αλλά ένας από τους αστυνομικούς θεωρείται ήρωας στα social media.

Ο Γιουτζίν Γκούντμαν συγκράτησε μόνος του τους εισβολείς και δεν τους άφησε να μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γερουσίας, παρασύροντάς τους σε άλλη κατεύθυνση.

Οπως φαίνεται από τα βίντεο που τράβηξαν με τα κινητά τους δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, ο Γκούντμαν, που είναι μαύρος, κατάφερε να κατευθύνει σε άλλο σημείο τον όχλο, καλώντας παράλληλα σε ενισχύσεις τους συναδέλφους του, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Στο βίντεο φαίνεται ο Γκούντμαν να ξεγελά τους οπαδούς του Τραμπ και να τους ανεβάζει έναν όροφο, μακριά από την είσοδο της Γερουσίας.

Ο αστυνομικός απευθύνεται στον αρχηγό του όχλου, ο οποίος αργότερα κατονομάστηκε ως ο Νταγκ Τζένσεν και συνελήφθη μετά από μέρες και του ζητά να υποχωρήσει. Παράλληλα, χρησιμοποιεί τον εαυτό του ως δόλωμα για να απομακρύνει τους εισβολείς από τις πόρτες της Γερουσίας και δίνει την ευκαιρία σε άλλους αστυνομικούς να φτάσουν εγκαίρως στον χώρο.

Η δημοσιογράφος του CNN, Κριστίν Γουίλσον, που ήταν παρούσα στη σκηνή, ανέφερε το όνομα του Γκούντμαν στο Twitter και τον ευχαρίστησε, λέγοντας ότι έσωσε ζωές.

Οπως αναφέρει η Telegraph, χιλιάδες χρήστες έκαναν το ίδιο, αποκαλώντας τον ήρωα και ζητώντας να του απονεμηθεί το Προεδρικό Παράσημο της Ελευθερίας, το ανώτατο παράσημο για αμερικανούς πολίτες.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...