826
Xάρισον και Μίκελσεν θα συναντηθούν στον 5ο Ιντιάνα Τζόουνς | CreativeProtagon

Ο Ιντιάνα Τζόουνς γερνάει αλλά δεν το βάζει κάτω

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 17:15
Xάρισον και Μίκελσεν θα συναντηθούν στον 5ο Ιντιάνα Τζόουνς
|CreativeProtagon

Ο Ιντιάνα Τζόουνς γερνάει αλλά δεν το βάζει κάτω

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 17:15

Ο Μαντς Μίκελσεν εντάχθηκε στο καστ της ταινίας «Indiana Jones 5» και παρότι δεν είναι ακόμη γνωστό ποιον ρόλο θα ερμηνεύσει, λαμβάνοντας υπόψη την κινηματογραφική και τηλεοπτική διαδρομή του στις ΗΠΑ, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υποδυθεί κάποιον κακούργο, ο οποίος, όμως, θα είναι συγχρόνως άκρως γοητευτικός.

Ο 55χρονος δανός ηθοποιός δηλώνει ότι η επιλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή και ότι είναι πολύ χαρούμενος για το γεγονός. Στο ρεπορτάζ του ο Πάολο Μπαλντίνι, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου της Corriere della Sera, αναφέρει ότι η σχέση του Μίκελσεν με τον θρυλικό αρχαιολόγο – ντετέκτιβ που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας ανάγεται στη δεκαετία του 1990, όταν σπούδαζε υποκριτική στο Ορχους, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας. Κάθε φορά που αντιμετώπιζε κάποια δυσκολία, για να αναπτερώνει το ηθικό του, φέρεται ότι συνήθιζε να επαναλαμβάνει στον εαυτό του ότι «κάποια μέρα αυτό το μαστίγιο (το μαστίγιο του Ιντιάνα Τζόουνς) θα είναι δικό σου». 

Σήμερα, δεκαετίες μετά, η πρόβλεψή του σχεδόν επιβεβαιώνεται, καθώς ο Μίκελσεν θα συμμετέχει στην ταινία, αλλά το μαστίγιο θα συνεχίσει, φυσικά, να το κρατά ο 78χρονος Χάρισον Φορντ, υποδυόμενος για πέμπτη φορά τον αγαπημένο του ήρωα, τον ήρωα που τον έφερε πολύ κοντά στον Τζέιμς Μποντ, τον οποίο ο Φορντ λαχταρούσε να υποδυθεί, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά, «εξαιτίας της “εκρηκτικής αμερικανικότητάς του”», σημειώνει ο Μπαλντίνι.

Ο Χάρισον Φορντ εκμεταλλεύεται εδώ και καιρό τους πιο διάσημους και ξεχωριστούς από τους πολλούς χαρακτήρες που υποδύθηκε κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής καριέρας του. Το 2015 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη ως Χαν Σόλο στην ταινία «Star Wars: The Force Awakens» και έπειτα από μία διετία ως Ρικ Ντέκαρντ στο «Blade Runner 2049» του Ντενί Βιλνέβ, 35 χρόνια μετά την πρώτη ταινία του Ρίντλεï Σκοτ.

Οι λεπτομέρειες της πλοκής του πέμπτου Ιντιάνα Τζόουνς παραμένουν απόρρητες ενώ άγνωστο είναι επίσης ποιον ρόλο ακριβώς θα διαδραματίζει ο ατρόμητος αρχαιολόγος, δεδομένου ότι είναι πλέον και μιας κάποιας ηλικίας. Ενδέχεται ο Ιντι να έχει αποκτήσει και μία κόρη, η οποία, συμμετέχοντας στο πλευρό του στην ταινία, θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις, ούτως ώστε να πρωταγωνιστήσει μελλοντικά σε κάποιο τηλεοπτικό spin-off. «Η εποποιία πρέπει να συνεχιστεί, όπως και οι μπίζνες, ειδικά σε μια περίοδο ισχνών αγελάδων», υπενθυμίζει ο Μπαλντίνι.

Οσον αφορά τον Μαντς Μίκελσεν, επιλέχτηκε με μεγάλη προσοχή, αλλά η επιλογή του δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, τουλάχιστον λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έχει καταφέρει έως σήμερα. Γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1965 στην Κοπεγχάγη και αρχικά ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, κατέληξε, όμως, να σπουδάζει χορό στην Ακαδημία Μπαλέτου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. 

Επειτα από σχεδόν μία δεκαετία επαγγελματικής ενασχόλησής του με τον χορό, ο Μίκελσεν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Ορχους και σχεδόν αμέσως άρχισε να εμφανίζεται σε δανέζικες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, κερδίζοντας, μάλιστα, πολλά βραβεία.

Την πρώτη του παγκόσμια επιτυχία τη σημείωσε το 2006 (όντας ήδη ένας καταξιωμένος ηθοποιός στην πατρίδα του) όταν κέρδισε τον ρόλο του κακούργου Le Chiffre στο «Casino Royale» με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του πράκτορα 007. To 2009 εδραιώθηκε ως ένας από τους πιο αισθαντικούς ηθοποιούς της Ευρώπης υποδυόμενος τον Ιγκόρ Στραβίσνκι στην ταινία Coco Chanel & Igor Stravinsky του Ζαν Κουνέν, το 2011 ερμήνευσε τον Κόμη ντε Ροσφόρ στους «Τρεις Σωματοφύλακες» του Πολ Γ. Σ. Αντερσον, ενώ την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στο δανέζικο «The Hunt» του Τόμας Βίντερμπεργκ, κερδίζοντας με την ερμηνεία του το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών. Το 2016 συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του περίφημου γαλλικού φεστιβάλ κινηματογράφου ενώ την ίδια χρονιά εμφανίστηκε και στο «Doctor Strange» της Marvel και στο «Rogue One: A Star Wars Story».

Τον περασμένο Νοέμβριο η Warner Bros ανακοίνωσε ότι ο Μαντς Μίκελσεν επρόκειτο να υποδυθεί αυτός τελικά τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ στην ταινία «Fantastic Beasts», υποκαθιστώντας τον Τζόνι Ντεπ, ο οποίος επλήγη ανεπανόρθωτα, όπως φαίνεται, από τη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Αμπερ Χερντ, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του Μίκελσεν στην πέμπτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ιντιάνα Τζόουνς. Ηδη γνωστό είναι επίσης πως στο πλευρό του Χάρισον Φορντ θα βρίσκεται και η εξαιρετικά ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη βρετανή ηθοποιός (και σεναριογράφος και παραγωγός) Φίμπι Γουόλερ – Μπριτζ.

Οσον αφορά τη σκηνοθεσία, την έχει αναλάβει ο Τζέιμς Μάνγκολντ, ενώ ο σκηνοθέτης των προηγούμενων τεσσάρων ταινιών, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, θα ασχοληθεί με την παραγωγή (μαζί με την Κάθλιν Κένεντι, τον Φρανκ Μάρσαλ και τον Σάιμον Εμάνουελ). Επιστρέφει και ο Τζον Γουίλιαμς για το σάουντρακ τη ταινίας.

Η Lucasfilm ευελπιστεί να ξεκινήσουν τα γυρίσματα φέτος το καλοκαίρι, ούτως ώστε η ταινία να αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους την 29η Ιουλίου του 2022, περισσότερα από σαράντα χρόνια μετά τον πρώτο «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» που έκανε πρεμιέρα το 1981.

Η πρώτη και οι επόμενες δύο ταινίες της κινηματογραφικής σειράς («Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» και «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία») απέφεραν στα ταμεία περί τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η πιο πρόσφατη παραγωγή, «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου», σημείωσε επίσης τεράστια επιτυχία, με τις εισπράξεις να αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...