292
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στο τιμόνι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 2006 | SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί από την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2022, 19:07
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στο τιμόνι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 2006
|SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί από την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2022, 19:07

Την απόφασή του να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην Πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα από το 2006 υπογραμμίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του ότι πήρε την απόφασή του «σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε», οι οποίες προβλέπουν ως ανώτερο αριθμό τις δύο θητείες στον προεδρικό θώκο.

Η απόφαση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο Protagon.gr το οποίο ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος και ιδρυτής του ΚΙΔΗΣΟ δεν επρόκειτο να θέσει θέμα επανεκλογής του. Ο ίδιος μάλιστα αποκαλύπτει ότι «γνωστοποίησε την απόφασή του αυτή στο τελευταίο Συμβούλιο της Οργάνωσης», που έγινε τον προηγούμενο μήνα στη Γενεύη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση με την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου κοινοποιεί την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο τέλος της θητείας του, αναφέρει τα εξής: «Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε και αποφασίστηκαν στο Συνέδριο που έγινε στη Νότιο Αφρική το 2012 και προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό θητειών και ειδικότερα, δύο θητείες.

Την απόφασή του αυτή, γνωστοποίησε στο τελευταίο Συμβούλιο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις αρχές Ιουλίου και άνοιξε τη διαδικασία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

Παράλληλα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εργάζεται με μέλη του Προεδρείου για το πλαίσιο με το οποίο θα οδηγηθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής σε ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από μείζονες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα και καθιστά περισσότερο αναγκαίες από ποτέ τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...