351
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στις εφόδους που πραγματοποίησε το Σάββατο, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, στις οργανωμένες πλαζ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL

Ο Γεωργιάδης για τη χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες, τα γυμναστήρια και τα… κιλά του

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 11:28
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στις εφόδους που πραγματοποίησε το Σάββατο, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, στις οργανωμένες πλαζ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL

Ο Γεωργιάδης για τη χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες, τα γυμναστήρια και τα… κιλά του

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 11:28

Στην απαγόρευση πώλησης αλκοόλ και την μη ύπαρξη μουσικής στα beach bars των οργανωμένων παραλιών αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη και στα μέτρα για τις επιχειρήσεις εστίασης.

Σε συνέντευξή του την Τρίτη στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη,  ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «σύντομα τα μέτρα θα γίνουν πιο ελαστικά στις παραλίες. Εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις απόψεις των ειδικών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων»

Όσες επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης για τα τραπεζοκαθίσματα θα τους δοθεί η δυνατότητα να διατηρήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, είπε.

«Μπορεί να τους δώσουμε και την επιλογή να μην ανοίξουν. Να εξακολουθήσουν δηλαδή να έχουν το -40% και τους εργαζόμενούς τους σε αναστολή, προκειμένου να πάρουν τα 800 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εστίαση δεν είναι εφαρμόσιμα. «Για αυτά τα καταστήματα θα υπάρξει πρόβλεψη. Για να είμαι όμως δίκαιος πρέπει να πω ότι μάθαμε από την ΑΑΔΕ ότι πολλά από αυτά παραδοσιακά το καλοκαίρι κλείνουν» σημείωσε ο ίδιος.

Για τα γυμναστήρια ανέφερε ότι δέχεται συνεχώς αιτήματα για το άνοιγμά τους, ωστόσο προγραμματίζεται να ανοίξουν προς το τέλος Ιουνίου. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νικος Παπαθανάσης είπε τη Δευτέρα ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου.

Η αναφορά στα γυμναστήρια πάντως στάθηκε και ως αφορμή για μια συζήτηση για τα… κιλά του υπουργού Ανάπτυξης.

«Είναι δική μου αρμοδιότητα τα γυμναστήρια. Κι εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να ανοίξουν κι έχω πάρα πολλούς φίλους που μου το λένε συνέχεια. Κι εγώ θέλω να πάω. Χθες δέχτηκα και κριτική από έναν συνάδελφό σας ότι έχω πάρει 15 κιλά επειδή δεν πηγαίνω γυμναστήριο… δεν ισχύει» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης, για να δεχτεί την παρατήρηση του κ. Παπαδάκη:

«Ε, λίγα κιλάκια τα έχετε πάρει. Δεκαπέντε όχι δεν έχετε πάρει, αλλά 7-8 πρέπει να τα έχετε πάρει…» σχολίασε.

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης το… διέψευσε: «Είμαι σε καλή φόρμα, ευτυχώς» είπε

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...