182
| SOOC/ Reuters

Ο Γεραπετρίτης συνάντησε τον Κάμερον: Διαφώνησαν για τα Γλυπτά

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2023, 19:45
|SOOC/ Reuters

Ο Γεραπετρίτης συνάντησε τον Κάμερον: Διαφώνησαν για τα Γλυπτά

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2023, 19:45

Στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε την Τρίτη με τον βρετανό ομόλογό του, Nτέιβιντ Κάμερον.

Οι διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ντέιβιντ Κάμερον και στον απόηχο της διπλωματικής εμπλοκής που υπήρξε ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ντάουνινγκ Στριτ μετά το «φάουλ» του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω των θέσεων που διατύπωσε ο τελευταίος για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έχει διατελέσει και πρωθυπουργός τoυ Ηνωμένου Βασιλείου, είχε δηλώσει πρόσφατα πως η χώρα του χρειάζεται όσο περισσότερους φίλους μπορεί να έχει. Και είδε ξαφνικά την Ελλάδα, ιστορική σύμμαχο της Βρετανίας, να απομακρύνεται εξαιτίας της σπασμωδικής συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε στον συνομιλητή του τη διαφωνία αρχής που υφίσταται με τη Βρετανία ως προς το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...