292
Η Αλεχανδρίνα Γκουζμάν με τον σύζυγό της Εντγκαρ Κάζαρες (δεξιά) | theguardian.com

Ο γάμος της κόρης του Ελ Τσάπο «πάντρεψε» δύο πανίσχυρα καρτέλ

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2020, 13:41
Η Αλεχανδρίνα Γκουζμάν με τον σύζυγό της Εντγκαρ Κάζαρες (δεξιά)
|theguardian.com

Ο γάμος της κόρης του Ελ Τσάπο «πάντρεψε» δύο πανίσχυρα καρτέλ

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2020, 13:41

Ηταν ο γάμος της χρονιάς για τον κόσμο των βαρόνων ναρκωτικών στο Μεξικό.

Η Αλεχανδρίνα Γκουζμάν, κόρη του διαβόητου βαρόνου Ελ Τσάπο, παντρεύτηκε με τον Εντγκαρ Κάζαρες. Είναι ανιψιός της Μπλάνκα Κάζαρες, γνωστή και ως «Αυτοκράτειρα», η οποία από το 2007 είναι στο στόχαστρο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για ξέπλυμα χρήματος.

Η τελετή, όπως ανέφεραν μεξικανικά μέσα, έγινε στις 25 Ιανουαρίου στον καθεδρικό της Κουλιακάν, στην επαρχία Σιναλόα, από όπου κατάγεται και έδρασε ο Ελ Τσάπο.

Η εκκλησία ήταν αποκλεισμένη από τους ενόπλους του καρτέλ και η νύφη έφτασε με λευκό αλεξίσφαιρο. Δεν είναι σαφές ποιος τη συνόδευσε, καθώς ο πατέρας της είναι έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στις ΗΠΑ. Στη δεξίωση που ακολούθησε εμφανίστηκαν δημοφιλείς μουσικοί, ενώ το ζευγάρι απόλαυσε και σόου πυροτεχνημάτων.

Στο Μεξικό, όπως γράφει ο Guardian, πολλοί εξοργίστηκαν, αλλά δεν εξεπλάγησαν από το ότι το ζευγάρι επέλεξε μια μεγάλη εκκλησία και τέλεσε έναν –περίπου ανοιχτό– γάμο.

Είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση ότι τα καρτέλ έχουν βαθιές ρίζες στη μεξικανική κοινωνία και ότι μπορούν να επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Εχουν δε καλές σχέσεις και με την Εκκλησία, η οποία κατηγορείται ότι «ξεπλένει» χρήματα μέσα από τον δίσκο που περιφέρεται στις εκκλησίες.

Αυτή τη φιλολαϊκή εικόνα είχε φροντίσει εξάλλου να καλλιεργήσει και ο Γκουζμάν. Αιμοσταγής έμπορος ναρκωτικών, ασύλληπτα πλούσιος, αλλά και φιλάνθρωπος, αφού έδωσε δουλειά σε πολλούς, που δεν μπορούν παρά να τον βλέπουν θετικά.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και τα παιδιά του –έχει πάνω από 10– που διοικούν το καρτέλ τώρα που ο πατέρας τους εκτίει ποινή ισοβίων.

Ολη η οικογένεια προσπαθεί εξάλλου να κάνει αισθητή την παρουσία της με κάθε τρόπο. Η σύζυγος του Ελ Τσάπο εμφανίστηκε σε ριάλιτι, ενώ μία άλλη από τις κόρες του κυκλοφόρησε σειρά ρούχων με την εικόνα του Ελ Τσάπο, ενώ σκοπεύει να πουλήσει και μπίρα με το όνομά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...