388
Πέτη Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σαν να το περίμεναν... | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Φάμελλος έσπευσε να διώξει Τσακαλώτο και Πέρκα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2023, 11:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/11/2023, 12:22
Πέτη Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σαν να το περίμεναν...
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Φάμελλος έσπευσε να διώξει Τσακαλώτο και Πέρκα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2023, 11:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/11/2023, 12:22

Χωρίς να έχει περάσει ένα 24ωρο από την αποχώρηση των μελών της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ενημερώνοντάς τον ότι η Πέτη Πέρκα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τίθενται εκτός της ΚΟ. Ηταν μια ενέργεια με προφανή συμβολικό στόχο: να προλάβει το κόμμα να αποπέμψει τους δύο βουλευτές, προτού αυτοί ανεξαρτητοποιηθούν.

Η κυρία Πέρκα, μάλιστα, βουλευτής Φλώρινας, έμαθε τη διαγραφή της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την τηλεόραση, καθώς εκείνη την ώρα που δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του κ. Φάμελλου ήταν στο στούντιο του ΣΚΑΪ, καλεσμένη στην εκπομπή «Αταίριαστοι». Η ίδια εξέφρασε την ενόχλησή της για τη βιασύνη του επικεφαλής της ΚΟ, επισημαίνοντας ότι είναι άλλο αν είσαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και άλλο αν είσαι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας –«υπάρχουν μέλη της ΚΟ που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε.

Από την Κουμουνδούρου, πάντως, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η κυρία Πέρκα και ο κ. Τσακαλώτος οφείλουν να παραδώσουν τις έδρες τους.

«Οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα», ανέφερε το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αριθμεί πλέον μόλις 45 βουλευτές.

Η επιστολή Τσακαλώτου

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για την αποχώρησή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ –χωρίς να στείλει τυπικά επιστολή καθώς μετά την ενέργεια του κ. Φάμελλου κάτι τέτοιο δεν ήταν αναγκαίο.

Στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα ο κ. Τσακαλώτος επικαλέστηκε ένα ινδουστικό ιερό κείμενο περί καθήκοντος (!) και άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του Βορείου Τομέα Αθηνών:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση,

Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...