180
| REUTERS/Bernadett Szabo

Ο Ερντογάν συγκρίνει τον Νετανιάχου με τον Χίτλερ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2023, 16:31
|REUTERS/Bernadett Szabo

Ο Ερντογάν συγκρίνει τον Νετανιάχου με τον Χίτλερ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2023, 16:31

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν απέφυγε τον πειρασμό να επιστρέψει στη γνωστή τοξική ρητορική του αλλά και –ακόμα χειρότερα– να προβεί σε μια σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, παρομοιάζοντας τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον Αδόλφο Χίτλερ!

Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στην Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας –μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου– με την μεταχείριση που είχαν οι Εβραίοι από τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν εξολοθρεύτηκαν στα στρατόπεδα θανάτου εκατομμύρια Ισραηλίτες.

«Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ;… Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Οχι», έφτασε στο σημείο να πει ο τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Αγκυρα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις επικρίσεις του για την δυτική υποστήριξη προς το Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πανεπιστημιακούς και επιστήμονες που αντιμετωπίζουν διώξεις λόγω των απόψεών τους για τον πόλεμο στην Γάζα.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...