313
Ο Ερντογάν με τη σύζυγό του Εμινέ παντρεύουν το ευτυχισμένο ζεύγος | Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

O Ερντογάν πάντρεψε τον Οζίλ με την πρώην Μις Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2019, 09:07
Ο Ερντογάν με τη σύζυγό του Εμινέ παντρεύουν το ευτυχισμένο ζεύγος
|Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

O Ερντογάν πάντρεψε τον Οζίλ με την πρώην Μις Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2019, 09:07

Ο Μεσούτ Οζίλ, αστέρας του γερμανικού ποδοσφαίρυ, δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του για τον Ταγίπ Ερντογάν —μάλιστα οι φωτογραφίες του με τον τούρκο πρόεδρο είχαν προκαλέσει πέρυσι προβλήματα στον ποδοσφαιριστή με τη γερμανική ομοσπονδία, την DFB (εδώ).

Οι ενστάσεις τόσο της DFB όσο και της Αρσεναλ, της ομάδας του Οζίλ, που είδαν το μακρύ χέρι της Αγκυρας να μπαίνει στα του οίκου τους, δεν έκαμψαν τον 31χρονο ποδοσφαιριστή. Ο οποίος όχι μόνο κάλεσε τον Ερντογάν στον γάμο του με την πρώην Μις Τουρκία και τώρα ηθοποιό Αμινέ Γκιουλσέ, αλλά τον έκανε και κουμπάρο!

Ο γάμος έγινε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, με φόντο τα νερά του Βοσπόρου.

Ο Οζίλ, γερμανός πολίτης τουρκικής καταγωγής, είχε ανακοινώσει την άνοιξη ότι ζήτησε από τον Ερντογάν να γίνει μάρτυρας στον γάμο του. Τότε ο προσωπάρχης της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, είχε εκφράσει τη «θλίψη» του για την απόφαση του Οζίλ ο οποίος μέχρι και πέρυσι ήταν ένας από τους ηγέτες της Εθνικής Γερμανίας και σύμβολο του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ο Οζίλ γεννήθηκε το 1988 στο Γκελσενκίρχεν της τότε Δυτικής Γερμανίας. Είναι μετανάστης τρίτης γενιάς και δεν έχει την τουρκική υπηκοότητα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μολονότι επρόκειτο για μια ιδιωτική τελετή, η παρουσία του Ερντογάν στον γάμο μπορεί να αναζωπυρώσει την πολεμική που ξέσπασε πέρσι στη Γερμανία. Οι επαφές του Οζίλ με τον τούρκο πρόεδρο, λίγο πριν το Μουντιάλ της Ρωσίας και ενώ οι σχέσεις της Αγκυρας με το Βερολίνο βρίσκονταν στο χειρότερο δυνατό σημείο, είχαν προκαλέσει σάλο και είχαν βάλει τον ποδοσφαιριστή στο στόχαστρο οπαδών και μέσων ενημέρωσης. Η παταγώδης αποτυχία της Νασιονάλμαντσαφ στο Μουντιάλ οδήγησε ακολούθως τον Οζίλ στην αποχώρηση από την Εθνική – και κατηγόρησε την DFB για ρατσισμό.

Τώρα φαίνεται πως ο Ερντογάν «υιοθετεί» ακόμα περισσότερο τον Οζίλ, ο οποίος μαζί με την πανέμορφη Αμινέ γίνονται το αγαπημένο ζευγάρι της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...