323
| EPA/Karl-Josef Hildenbrand

Ο Ερντογάν «κλείνει» το Twitter εν μέσω κύματος οργής στα social media

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 18:05
|EPA/Karl-Josef Hildenbrand

Ο Ερντογάν «κλείνει» το Twitter εν μέσω κύματος οργής στα social media

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2023, 18:05

Η πρόσβαση στο Twitter από μεγάλους παρόχων κινητής τηλεφωνίας ήταν αδύνατη την Τετάρτη στην Τουρκία, εν μέσω της αυξανόμενης κριτικής στο Διαδίκτυο για την απόκριση της τουρκικής κυβέρνησης στον φονικό σεισμό, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στη γειτονική χώρα έκαναν γνωστό την ίδια ημέρα ότι δεν είχαν πρόσβαση στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Οργανισμός παρακολούθησης της ελευθερίας στο Διαδίκτυο netblocks.org επεσήμανε σε σχετική αναφορά του ότι η πρόσβαση στο Twitter ήταν περιορισμένη «σε αρκετούς παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ στην Τουρκία». «Τα κυβερνητικά μέτρα λογοκρισίας», για τη χρήση των οποίων δεν δόθηκε «καμία επίσημη εξήγηση», μπορούν να παρακαμφθούν μέσω των υπηρεσιών VPN, συνέστησε.

Αναλυτές και πολιτικοί επέκριναν το «απαγορευτικό» στο Twitter, επισημαίνοντας ότι αποτελεί βασικό μέσο επικοινωνίας για πολλούς ανθρώπους που αναζητούν επιζώντες και θύματα, καθώς και για τοπικές και εθνικές εκστρατείες βοήθειας.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Twitter μέσω VPN. «Είπα στους φίλους μου στο πεδίο να χρησιμοποιήσουν VPN για τον συντονισμό της συνεργασίαςς. Αυτό το τρελό… η κυβέρνηση διέκοψε την επικοινωνία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

Ο δικηγόρος και ακτιβιστής Αλί Γκιουλ φάνηκε να συμφωνεί μαζί του. «Περιορίζοντας το Twitter αυτή τη στιγμή, εμποδίζετε ή καθυστερείτε να φτάσει η βοήθεια σε άτομα που μπορούν να τη λάβουν. Σκοτώνετε ανθρώπους επίτηδες», δήλωσε.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Αρχών νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονταν στους 8.574. Περισσότεροι από 49.000 ήταν οι τραυματίες που άφησαν πίσω τους οι φονικοί σεισμοί της Δευτέρας.

Ο Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε πόλεις που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο νωρίτερα την ίδια ημέρα, ζήτησε από τον κόσμο να κάνει υπομονή λόγω της τιτάνιας προσπάθειας που απαιτείται από την κρατική μηχανή προκειμένου να αποκριθεί στην καταμέτρηση και αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στη χώρα, τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η καταμέτρηση του συνόλου του αριθμού των θυμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...