174
O Eρντογάν ενώ κάνει το κάλεσμα στις χώρες τις Ανατολικής Μεσογείου | Τwitter/Αnadolu

Ο Ερντογάν καλεί σε «συμφιλίωση» για «κοινά αποδεκτή φόρμουλα» στην Ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 17:14
O Eρντογάν ενώ κάνει το κάλεσμα στις χώρες τις Ανατολικής Μεσογείου
|Τwitter/Αnadolu

Ο Ερντογάν καλεί σε «συμφιλίωση» για «κοινά αποδεκτή φόρμουλα» στην Ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 17:14

Με το «Oruc Reis» να πλέει συνοδεία τουρκικών πολεμικών εντός της περιοχής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σε δήλωσή του όλες τις χώρες της Μεσογείου να κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών με στόχο την εξεύρεση μίας «κοινά αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

Η δήλωση Ερντογάν που ήδη από κάποιους ερμηνεύεται ως κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (αν δεν πρόκειται για διπλωματικό ελιγμό με βραχυπρόθεσμη στόχευση), μεταδόθηκε την Τρίτη από το τουρκικό πρακτορείο Αnadolu μεταφρασμένη και στα ελληνικά (δείτε το βίντεο κάτω).

Την ίδια ώρα πάντως, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επέμεινε στα περί  «Γαλάζιας Πατρίδας» και ανάγκης υπέρασπισής της.

«Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο. Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή», διεμήνυσε σε δηλώσεις του την Τρίτη ο τούρκος υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...