234
| Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Ο Ερντογάν ελπίζει στη βοήθεια του Αλλάχ για να του βγουν τα… Erdoganomics

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 13:52
|Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Ο Ερντογάν ελπίζει στη βοήθεια του Αλλάχ για να του βγουν τα… Erdoganomics

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 13:52

Η τουρκική οικονομία κλονίζεται, η λίρα καταρρέει, οι πολίτες είναι σε απόγνωση και κάνουν ουρές για βασικά αγαθά καθώς ο πληθωρισμός αφανίζει μέσα στη νύχτα τα εισοδήματά τους, ο νέος υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί ζητάει τη βοήθεια του Αλλάχ… αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν είναι σίγουρος ότι τα λεγόμενα Erdoganomics θα βγάλουν τη χώρα του στο ξέφωτο της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Την Τετάρτη ο Ερντογάν δήλωσε βέβαιος ότι η Τουρκία θα μειώσει τον πληθωρισμό και την αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών μέσω χαμηλών επιτοκίων, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας έγιναν αφού το εθνικό νόμισμα έκανε ακόμα μια βουτιά ρεκόρ στη σκιά της απαίτησής του η κεντρική τράπεζα να κρατά χαμηλά τα επιτόκια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την Ντόχα, ο Ερντογάν επανέλαβε την αντίθεσή του στα υψηλά επιτόκια –μια προσωπική του εμμονή, καθώς οι μουσουλμάνοι θεωρούν αμαρτία τον τόκο– και πρόσθεσε πως τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας δεν είναι πρόβλημα, παρά τις παρεμβάσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στην αγορά η κεντρική τράπεζα.

Ο Ερντογάν απέδωσε επίσης την άνοδο των τιμών σε κατακράτηση αποθεμάτων από τους εμπόρους και απείλησε να επιβάλει περισσότερο αυστηρές ποινές.

Βέβαια, η σιγουριά του Ερντογάν βασίστηκε πάλι σε ένα ατράνταχτο επιχείρημα: τη βοήθεια του Αλλάχ.

«Πιστεύω ότι θα απωθήσουμε αυτές τις επιθέσεις στο νόμισμα. Οπως λέω πάντα, αν θέλει ο Αλλάχ, κι αυτό θα μας προσπεράσει. Ας το ξέρουν όλοι αυτό», είπε, σύμφωνα με το NTV.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...