393
O Ερντογάν ως πατρική φιγούρα προστάτη των μουσουλμάνων στην Ευρώπη | Πρακτορείο Αnadolu

Ο Eρντογάν εκβιάζει την Ευρώπη και απειλεί με γκιλοτίνες τον Μακρόν!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 12:45
O Ερντογάν ως πατρική φιγούρα προστάτη των μουσουλμάνων στην Ευρώπη
|Πρακτορείο Αnadolu

Ο Eρντογάν εκβιάζει την Ευρώπη και απειλεί με γκιλοτίνες τον Μακρόν!

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2021, 12:45

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν κρύβει προθέσεις και στόχευση. Οχι μόνο σπεύδει να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ηγέτη των «αδικημένων» μουσουλμάνων ανά τον κόσμο, αλλά υπό αυτήν την «ιδιότητα» δεν δίστασε να εξαπολύσει μία ακόμη σκληρή επίθεση, με ιταμές απειλές και εκβιασμούς, τόσο προς τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και την Ευρώπη συνολικά.

Σε μία από τις γνωστές παραληρηματικές ομιλίες του, φορώντας τον μανδύα του «πατερούλη» των απανταχού μουσουλμάνων, ο Ερντογάν βγήκε να πει ότι η Ευρώπη μετατρέπεται σε «ανοικτή φυλακή μουσουλμάνων» και προειδοποίησε με αναταραχές (!) από τα εκατομμύρια Τούρκων που ζουν στη Γηραιά Ηπειρο (με υποκινητές, βέβαια, ποιον άλλον από τους βραχίονες των «Γκρίζων Λύκων» σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτες τη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου ήδη έχουν δείξει τα πρώτα «δείγματα γραφής»).

«Στην Ευρώπη ζουν 6 εκατομμύρια  Τούρκοι και 35 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, όλοι αδέλφια μας», αναφώνησε, και παραλλήλισε την αντιμετώπισή τους με αυτή των Εβραίων πριν και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο αυτόκλητος «προστάτης» των μουσουλμάνων το είχε κάνει ξανά τον περασμένο Οκτώβριο (εδώ), όταν είχε αποκαλέσει ευρωπαίους ηγέτες «πραγματικούς φασίστες», κατηγορώντας τους ότι υιοθετούν πρακτικές των Ναζί κατά των μουσουλμάνων στις χώρες τους.

 

Το «χαρτί» αυτού του ανιστόρητου και επικίνδυνου παραλληλισμού το είχε χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν και στα γεγονότα του Εβρου τον Μάρτιο του 2020, όταν είχε συγκρίνει τις εικόνες των εξαθλιωμένων προσφύγων-μεταναστών που οδηγούνταν εσκεμμένα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τις θηριωδίες των Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αυτού που έκαναν οι Ναζί και των εικόνων που φτάνουν από τα ελληνικά σύνορα», είχε δηλώσει τότε μιλώντας  σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ετσι και το βράδυ της Τετάρτης, κατηγόρησε τον πρόεδρο Μακρόν ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο κατά του ισλαμιστικού εξτρεμισμού στη Γαλλία δεν έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Ο «σουλτάνος» δεν αρκέστηκε όμως στις δηλώσεις καταδίκης, αλλά απείλησε ότι σε περίπτωση που ο νόμος του γαλλικού κράτους εφαρμοστεί (σε μία προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά άλλης χώρας, όπως δηλαδή έχει συνηθίσει να κάνει, στη Λιβύη, τη Συρία και αλλού), θα μετατραπεί σε γκιλοτίνα για τη Γαλλική Δημοκρατία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Και διευρύνοντας τον κύκλο των απειλών του, υπογράμμισε πως είναι δεδομένο ότι ο εν λόγω νόμος θα προκαλέσει αναταραχή στους κόλπους της τουρκικής κοινότητας, αλλά και στα εκατομμύρια μουσουλμάνων που ζουν στη Γαλλία!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...