455
«Ti έρχεται να κάνει το αεροπλανοφόρο USS Gerald R.Ford;» διερωτήθηκε με νόημα ο τούρκος πρόεδρος κλιμακώνοντας την επίθεσή του στις ΗΠΑ | twitter.com/abdbozkurt

Ο Ερντογάν απασφάλισε: Οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τρομοκράτες – ετοιμάζονται για σφαγή στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2023, 12:52
«Ti έρχεται να κάνει το αεροπλανοφόρο USS Gerald R.Ford;» διερωτήθηκε με νόημα ο τούρκος πρόεδρος κλιμακώνοντας την επίθεσή του στις ΗΠΑ
| twitter.com/abdbozkurt

Ο Ερντογάν απασφάλισε: Οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τρομοκράτες – ετοιμάζονται για σφαγή στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2023, 12:52

Ολομέτωπη επίθεση στις ΗΠΑ με κατηγορίες περί αιματοκυλίσματος της Μέσης Ανατολής και στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων εξαπέλυσε ο κατά τα άλλα σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και με αφορμή τη σαρωτική απάντηση του Ισραήλ στο χτύπημα της Χαμάς, εμφανίστηκε να κόπτεται ακόμη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οπως μεταδίδει και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε ότι οι Αμερικανοί «ετοιμάζονται να κάνουν σφαγές στη Γάζα» με την αποστολή του αεροπλανοφόρου USS Gerald R.Ford.

Διαμαρτυρήθηκε επίσης, για τις 23 -όπως υπογράμμισε- βάσεις που διαθέτουν οι ΗΠΑ στη Συρία διερωτώμενος «τι δουλειά έχουν εκεί;».

«Οι HΠΑ το αεροπλανοφόρο τους το στέλνουν στο Ισραήλ. Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Τι έρχεται να κάνει; Τι θα κάνει μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν αλλά και με τα αεροσκάφη που μεταφέρει; Θα πλήξει και θα καταστρέψει την Γάζα και τις περιοχές εκεί και θα κάνει βήματα για μεγάλες σφαγές. Πρέπει να το ανακοινώσω αυτό. Σήμερα στη Συρία οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 20 βάσεις. Τι δουλειά έχουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία; Tι γίνεται σε αυτές τις βάσεις; 23 βάσεις! Ολα αυτά δεν πρέπει να τα εξετάσουμε;», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δηλώσει (εδώ) τη στήριξη του με κάθε μέσο στο εβραϊκό κράτος.

«Εκπαιδεύουν τρομοκράτες»

Συνεχίζοντας το δριμύ κατηγορω του κατά των ΗΠΑ, ο τούρκος προεδρος υποστήριξε ότι οι Αμερικανοι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή τις οποίες εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν, μετατρέποντας  «σε λουτρό αίματος όλη την περιοχή και την Μέση Ανατολή».

Δεν έκρυψε τέλος την οργή του για την κατάρριψη του μη επανδρωμένου τουρκικού αεροσκάφος στη βόρεια Συρία από αμερικανικό μαχητικό λέγοντας: «Οι ΗΠΑ έριξαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας, δεν είμαστε εταίροι; Πώς θα το εξηγήσουμε αυτό».

«Ομως δυστυχώς οι ΗΠΑ καταρρίπτουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας. Όταν οι HΠΑ καταρρίπτουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας. H Τουρκία δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ; Δεν είμαστε μαζί; Πως θα το εξετάσουμε; Πως θα το εξηγήσουμε αυτό; Όταν μας συμφέρει είμαστε εταίροι. Οταν όμως δεν μας συμφέρει, συμβαίνει κάτι άλλο.

»Δυστυχώς αυτή τη στιγμή όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις τις εκπαιδεύουν και τις εξοπλίζουν οι ΗΠΑ.  Και με αυτές τις οργανώσεις και στη Συρία και στη Μέση Ανατολή μετατρέπουν όλη την περιοχή σε λουτρό αίματος! Αυτά να τα δούμε», ανέφερε στην ομιλία του ο Ερντογάν και ξαφνικά εμφανίστηκε να κόπτεται ακόμη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα:

«Η Γάζα δεν τροφοδοτείται με νερό. Δεν υπάρχει ρεύμα, δεν παρέχεται. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία, αν μπορούν να λειτουργήσουν ή όχι… Δυστυχώς, τόποι λατρείας, νοσοκομεία, σχολεία χτυπιούνται αλύπητα. Ο κόσμος σιωπά ενώ αυτά γίνονται. Κανείς δεν λέει τίποτα. Τι γίνεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...