383
Ο σερ Ελτον Τζον απευθύνεται στο κοινό κατά τη headline εμφάνισή του στο φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, τον περασμένο μήνα | Harry Durrant/Getty Images

Ο σερ Ελτον Τζον αποσύρεται από τη σκηνή μετά από 52 χρόνια «αγνής χαράς»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2023, 15:58
Ο σερ Ελτον Τζον απευθύνεται στο κοινό κατά τη headline εμφάνισή του στο φεστιβάλ Γκλάστονμπερι, τον περασμένο μήνα
|Harry Durrant/Getty Images

Ο σερ Ελτον Τζον αποσύρεται από τη σκηνή μετά από 52 χρόνια «αγνής χαράς»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2023, 15:58

Μετά από περισσότερο από μισό αιώνα καριέρας, σχεδόν 4.600 εμφανίσεις παγκοσμίως και πέντε βραβεία Γκράμι, ένας από τους πιο αγαπημένους βρετανούς τραγουδιστές, ο 76χρονος σερ Ελτον Τζον, αποχαιρετά τις ζωντανές εμφανίσεις.

«Ηταν όλη μου η ζωή να παίζω για εσάς, και ήσασταν απολύτως υπέροχοι», είπε στο κοινό της Tele2 Arena, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC.

Ο Eλτον Τζον απέτισε έναν συγκινητικό φόρο τιμής στα μέλη της μπάντας και της ομάδας επαγγελματιών που συμμετείχαν στην περιοδεία, ορισμένοι από τους οποίους περιοδεύουν μαζί του εδώ και πολλά χρόνια. «Είναι πραγματικά απίστευτοι», είπε, «και είναι οι καλύτεροι, σας λέω, οι καλύτεροι».

Δεν ήταν όμως απλή υπόθεση να αποχαιρετήσει το  προσηλωμένο κοινό του. Ο Ελτον Τζον είχε ξεκινήσει την περιοδεία του, «Farewell Yellow Brick Road», στη Βόρεια Αμερική το 2018 και την ολοκλήρωσε το βράδυ του Σαββάτου, δηλαδή πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, με το  δεύτερό του λάιβ στη Στοκχόλμη.

Η περιοδεία του κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο: έπαιξε μπροστά σε περισσότερους από έξι εκατομμύρια θαυμαστές, με αποκορύφωμα τη headline εμφάνισή του στο φεστιβάλ Γκλάστονμπερι τον περασμένο μήνα.

Η συναυλία του στη θρυλική βρετανική φάρμα συγκέντρωσε ένα από τα μεγαλύτερα πλήθη στην ιστορία του φεστιβάλ και ένα τηλεοπτικό κοινό εκατομμυρίων.

Η συναυλία του στη Στοκχόλμη περιελάμβανε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τους Coldplay, οι οποίοι έδιναν ταυτόχρονα συναυλία στη σουηδική πόλη Γκέτεμποργκ.

Ο Κρις Μάρτιν, μέλος του συγκροτήματος, είπε απευθυνόμενος στον Ελτον: «Εκ μέρους όλων των συγκροτημάτων και των καλλιτεχνών που βοήθησες και ενέπνευσες, σε αγαπάμε τόσο πολύ. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έκανες για το Ιδρυμα Aids, την οποιαδήποτε στιγμή ήσουν ευγενικός με οποιονδήποτε».

Πρόκειται για μια από τις πιο κερδοφόρες συναυλιακές περιοδείες όλων των εποχών: Το περιοδικό Billboard αναφέρει ότι είναι η πρώτη που έφτασε σε πωλήσεις εισιτηρίων ύψους 900 εκατ. δολαρίων (820 εκατ. ευρώ).

Ο Ελτον Τζον, κοιτώντας για λίγο πίσω, καθώς έφθανε στο μεγάλο φινάλε, μίλησε στο κοινό για «52 χρόνια καθαρής χαράς, που έπαιζα μουσική». Επιβεβαίωσε ότι «δεν θα ξανακάνει περιοδείες», αλλά μπορεί να κάνει μια «μεμονωμένη εμφάνιση» στο μέλλον.

«Θέλω να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου, στους γιους μου, στον σύζυγό μου, στα πάντα. Το κέρδισα», είπε χαρακτηριστικά.

Η συναυλία με την οποία έκλεισε την τελευταία του περιοδεία, αλλά και τις περιοδείες του εν γένει, διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και κατέληξε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το «Goodbye Yellow Brick Road».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...