424
Ανάμεσα στις πολλές ιδιότητες και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο Ελον Μασκ προσθέτει και εκείνη του ιδιοκτήτη μιας ολόκληρης πόλης | Gilbert Carrasquillo/GC Images/GettyImages

Ο Ελον Μασκ χτίζει μια (ουτοπική) πόλη για τους εργαζομένους του

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2023, 11:38
Ανάμεσα στις πολλές ιδιότητες και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο Ελον Μασκ προσθέτει και εκείνη του ιδιοκτήτη μιας ολόκληρης πόλης
|Gilbert Carrasquillo/GC Images/GettyImages

Ο Ελον Μασκ χτίζει μια (ουτοπική) πόλη για τους εργαζομένους του

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2023, 11:38

Την πρωτεύουσα του Τέξας, το Οστιν, έχει επιλέξει ο Ελον Μασκ για έδρα των εταιρειών του. Εκεί βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία και οι  εγκαταστάσεις της Tesla, της Space X και της Boring Company (εταιρεία κατασκευής υπόγειων αυτοκινητόδρομων), ενώ έχει δρομολογηθεί η δημιουργία νέων γραφείων της Neuralink, της εταιρείας νευροτεχνολογίας του αμερικανού μεγιστάνα.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal, o Μασκ αγόρασε μια τεράστια έκταση στα περίχωρα του Οστιν με στόχο να κατασκευάσει μια πόλη όπου θα διαμένουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι των εταιρειών του. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας έχει αγοράσει τουλάχιστον 14.000 στρέμματα σε μια περιοχή περίπου 50 χλμ. έξω από το Οστιν, ενώ φημολογείται ότι η αγορά αφορά περίπου 25.000 στρέμματα.

Οι εργασίες κατασκευής της πόλης, την οποία ο Μασκ χαρακτηρίζει «Texas Utopia» (Oυτοπία του Τέξας), έχουν ήδη ξεκινήσει, μάλιστα η τοπική δημοτική Αρχή έχει αρχίσει να δίνει εγκρίσεις για τις ονομασίες των δρόμων της πόλης, σύμφωνα με τις επιθυμίες του Μασκ. Οι πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή των εργοταξίων αναγράφουν «Καλώς ήρθατε στο snailbrook», που είναι το όνομα της μασκότ της Boring Company και, όπως φαίνεται, ο Ελον Μασκ το επέλεξα και ως ονομασία της πόλης (του) – αν και, δεδομένου του απρόβλεπτου χαρακτήρα του, δεν αποκλείεται μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής να έχει αλλάξει γνώμη.

Εισοδηματίας φθηνών ενοικίων

Ο Ελον Μασκ δεν χτίζει την πόλη για να προσφέρει δωρεάν κατοικίες στους εργαζομένους του, αλλά θα τους τις νοικιάζει σε σχετικά χαμηλές τιμές. Αλλωστε, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια μικρότερης κλίμακας αντίστοιχη δραστηριότητα real estate, προσφέροντας κατοικίες με δυο-τρία υπνοδωμάτια που του ανήκουν, σε εργαζομένους της Boring Company, αντί ενοικίου 800 δολαρίων, τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική για τέτοιου είδους κατοικίες στην περιοχή που βρίσκεται η εταιρεία.

Ενα από τα εργοτάξια της πόλης που χτίζει ο Ελον Μασκ στα περίχωρα του Οστιν

Οι πρώτες αντιδράσεις, πάντως, για το νέο εγχείρημα του Μασκ προέρχονται από ιδιοκτήτες γης της περιοχής. Συγκεκριμένα, δηλώνουν την ανησυχία τους για τις περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις που θα έχει αυτό το τεραστίων διαστάσεων έργο.

Η WSJ αναφέρει επίσης στο ρεπορτάζ της ότι έχει στην κατοχή της γραπτά μηνύματα που έχει ανταλλάξει ο Ελον Μασκ με την πρώην σύντροφο του, την καναδή μουσικό Γκράιμς (με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά) και τον διάσημο ράπερ Κάνιε Γουέστ (πρώην σύζυγο της Κιμ Καρντάσιαν) στα οποία γίνεται λόγος για τα σχέδια του επιχειρηματία να χτίσει στο Τέξας μια ακόμα μεγαλύτερη πόλη. Να σημειωθεί ότι ανάλογα σχέδια κατασκευής μεγάλων κοινοτήτων στις ΗΠΑ έχει δημοσιοποιήσει και ο Κάνιε Γουέστ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...