744
| INTIMENEWS

Σε ποιες περιοχές της χώρας κλείνουν τα σχολεία λόγω καύσωνα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2024, 13:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/06/2024, 16:14
|INTIMENEWS

Σε ποιες περιοχές της χώρας κλείνουν τα σχολεία λόγω καύσωνα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2024, 13:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/06/2024, 16:14

Οι υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών βάζουν λουκέτο σε αρκετές σχολικές μονάδες της χώρας την Τετάρτη 12 Ιουνίου και μεθαύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Την απόφαση να κλείσει τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία) για Τετάρτη και Πέμπτη, λόγω καύσωνα, έλαβε ο Δήμος Αθηναίων την Τρίτη. Ωστόσο Γυμνάσια και Λύκεια θα παραμείνουν ανοιχτά για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Πέρα από τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για τους γονείς που εργάζονται, αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές και οι δάσκαλοι των Δημοτικών κινδυνεύουν να μην αποχαιρετηθούν καν: η σχολική χρονιά τελειώνει, ως γνωστόν, την Παρασκευή και για τη συγκεκριμένη ημέρα ο υπό τον Χάρη Δούκα, Δήμος Αθηναίων, έχει επιφυλαχθεί για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ η ΕΜΥ δεν προβλέπει υποχώρηση της θερμοκρασίας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων ήταν η ακόλουθη:

«Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω ακραίων θερμοκρασιών

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας».

Μέχρι στιγμής, εφέτος, τα δημοτικά σχολεία της Αθήνας και άλλων πόλεων έχουν κλείσει έξι ημέρες, λόγω εκλογών (αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών) και σε αυτές έρχονται να προστεθούν άλλες δύο ημέρες λόγω ζέστης: συνολικά οκτώ ημέρες, πάνω από μιάμιση εβδομάδα εκπαιδευτικής διαδικασίας, χαμένες μέσα σε έναν χρόνο.

Επιπλέον, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Βριλήσσια, Διόνυσο, Ηράκλειο, Μοσχάτο, Ταύρο, Ιλίσια, Πειραιά, Χαϊδάρι, δήμο Σαρωνικού, Μαρούσι, Πειραιά, Ψυχικό-Φιλοθέη, Βύρωνα, Κορωπί, δήμο Αχαρνών, Γαλάτσι (μόνο Πέμπτη), Πέραμα και Μαρκόπουλο.

Κλειστά τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα

Στην απόφαση για κλείσιμο των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, προχώρησαν δημοτικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Με απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο καύσωνας καθιστά δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αποφασίστηκε όλα τα δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν αύριο και την Πέμπτη έως τις 11:30 το πρωί, ενώ τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν.

Στον δήμο Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Νίκη Ανδρεάδου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί και έως το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος εξαιτίας του καύσωνα.

Επίσης, στη Νάουσα, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, αύριο (Τετάρτη), τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) και το ΕΕΕΕΚ Νάουσας θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα.

Στον δήμο Βέροιας τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τις αίθουσες ορίζεται για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί.

Στον δήμο Σερρών αναστέλλεται έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η λειτουργία της ολοήμερης βάρδιας των νηπιαγωγείων, δημοτικών, ειδικού νηπιαγωγείου και ειδικού δημοτικού. Αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ ο δήμος επισημαίνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική λόγω μη υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης αυτής.

Επιπλέον, έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας του νομού Σερρών.

Που αλλού θα είναι κλειστά τα σχολεία

  • Δήμος Επιδαύρου: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη
  • Δήμος Ερμιονίδας: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη
  • Δήμος Λιβαδειάς: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι Πέμπτη
  • Δήμος Τρικκαίων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11.30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη
  • Δήμος Μετεώρων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11.30 π.μ. από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη
  • Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη μέχρι και Πέμπτη
  • Δήμος Ερέτριας: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη
  • Δήμος Λαμιέων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11.30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη
  • Δήμος Θηβαίων: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11.30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη
  • Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11.30 π.μ. την Τετάρτη και την Πέμπτη
Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί

Μέσω νεότερης ανακοίνωσης του δήμου της πρωτεύουσας, και μετά από επανεκτίμηση των μετεωρολογικών συνθηκών, έγινε γνωστό πως «όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί (Δημοτικοί και Ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...