381
| CreativeProtagon

Ο διάσημος καναπές από τα «Φιλαράκια» βγαίνει σε δημοπρασία

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2024, 20:27
|CreativeProtagon

Ο διάσημος καναπές από τα «Φιλαράκια» βγαίνει σε δημοπρασία

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2024, 20:27

Ενα πουκάμισο που φορούσε ο αείμνηστος Μάθιου Πέρι και ο πιο διάσημος καναπές του πλανήτη είναι μεταξύ των αντικειμένων που βγαίνουν στο σφυρί ως μέρος μιας δημοπρασίας αναμνηστικών από τη σειρά «Τα Φιλαράκια».

Η κωμική σειρά που λατρεύτηκε από εκατομμύρια θεατές θα γιορτάσει την 30ή επέτειό της τον επόμενο μήνα. Ειδικά για την περίσταση αυτή, ένας οίκος δημοπρασιών με έδρα στο Λος Αντζελες προσφέρει αναμνηστικά της σειράς στους θαυμαστές του.

Το βασικό αντικείμενο, γράφουν οι Times, είναι ένα αντίγραφο του διάσημου πορτοκαλί καναπέ από την καφετέρια Central Perk, που εκτιμάται ότι θα πουληθεί από 2.000 έως 3.000 δολάρια.

Ο αρχικός καναπές ανασύρθηκε από τα βάθη ενός αποθηκευτικού χώρου της Warner Bros πριν από την πρεμιέρα των Friends, το 1994, και έγινε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της σειράς.

Οι παραγωγοί έφτιαξαν 30 αντίγραφα για να τιμήσουν την 25η επέτειο της σειράς, τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε όλο τον κόσμο για να επιτρέψουν στους θαυμαστές να γιορτάσουν το ορόσημο.

Η επέτειος των 30 ετών της σειράς είναι η πρώτη μετά τον θάνατο του Πέρι, τον Οκτώβριο του 2023. Ο Πέρι, που υποδύθηκε τον Τσάντλερ Μπινγκ, πέθανε στα 54 χρόνια του από υπερβολική δόση κεταμίνης.

Ενα πουλόβερ από κασμίρ που φορούσε ο Πέρι στο επεισόδιο της έβδομης σεζόν, «The One with the Holiday Armadillo», διατίθεται στη δημοπρασία, με εκτιμώμενη τιμή από 1.000 έως 1.500 δολάρια. Σε παρόμοια τιμή αναμένεται να κινηθεί και ένα πουλόβερ που φόρεσε η Τζένιφερ Ανιστον, επίσης στην έβδομη σεζόν, όπως και ένα ταμπά πλεκτό τοπ με φουσκωμένα μακριά μανίκια που φόρεσε η Κόρτνεϊ Κοξ σε επεισόδιο της 9ης σεζόν.

Οι λάτρεις του Ντέιβιντ Σουίμερ μπορούν να «χτυπήσουν» στη δημοπρασία έπιπλα από το διαμέρισμα του χαρακτήρα που υποδύθηκε στη σειρά, του Ρος Γκέλερ. Αυτά περιλαμβάνουν μια πολυθρόνα και μια συρταριέρα, τα οποία έχουν εκτιμώμενη τιμή από 500 έως 700 δολάρια.

Παρότι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς μεταδόθηκε το 2004, τα «Φιλαράκια» παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή σε όλο τον κόσμο και προσελκύουν εκατομμύρια θεατές στις υπηρεσίες ροής.

«Κάθε μέρα, κάπου σε όλο τον κόσμο, “Τα Φιλαράκια” παίζουν σε μια οθόνη, κι αυτό λέει πολλά για την τεράστια δημοτικότητά τους και το πώς καταφέρνουν να προσελκύσουν νέους θαυμαστές ακόμη και δεκαετίες μετά το φινάλε τους», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκούντμαν, διευθύνων σύμβουλος του οίκου Julien’s Auctions που επιβλέπει την πώληση.

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...