216
Λαβρόφ και Δένδιας σε συνάντησή τους πέρυσι τον Οκτώβριο: τώρα και... «πυροσβεστική διπλωματία» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Δένδιας ζήτησε από τον Λαβρόφ και δεύτερο Beriev Be-200 για τις φωτιές

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 13:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/08/2021, 14:11
Λαβρόφ και Δένδιας σε συνάντησή τους πέρυσι τον Οκτώβριο: τώρα και... «πυροσβεστική διπλωματία»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Δένδιας ζήτησε από τον Λαβρόφ και δεύτερο Beriev Be-200 για τις φωτιές

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 13:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/08/2021, 14:11

Η πιθανότητα να σταλεί και δεύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev Be-200 συζητήθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος, σε ανάρτηση στο Twitter, είχε «εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία» με τον Σεργκέι Λαβρόφ τη Δευτέρα.

Σε αυτή την επικοινωνία ο κ. Δένδιας είπε ότι «συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει. Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας και στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων για προσεχείς επισκέψεις το φθινόπωρο. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας».

Ενδιαφέρον πάντως έχει ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ, τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν. Εγραψε συγκεκριμένα το ertnews.gr:

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ρώσος ομόλογος του Μιχαήλ Μισούστιν.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα, όπως η οικονομική και εμπορική συνεργασία, καθώς και η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καταπολέμηση των πυρκαγιών σε Ελλάδα και Ρωσία, με τον έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη βοήθειά της.
Οι κ.κ. Μισούστιν και Μητσοτάκης συζήτησαν ακόμα το πρόγραμμα των προσεχών επαφών σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News