220
| Facebook/Νίκος Δένδιας

Ο Δένδιας στη Λιβύη, η ελληνική σημαία στους δρόμους της Τρίπολης

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 12:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/10/2021 16.25
|Facebook/Νίκος Δένδιας

Ο Δένδιας στη Λιβύη, η ελληνική σημαία στους δρόμους της Τρίπολης

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 12:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/10/2021 16.25

Η Ελλάδα είναι και πάλι παρούσα στη Λιβύη, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, ανεβάζοντας μία φωτογραφία με την ελληνική σημαία στους δρόμους της Τρίπολης, στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.

Προσκεκλημένος της λίβυας ομολόγου του, Νάιλα ελ Μανγκούς,  ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην υπουργική σύνοδο «Πρωτοβουλία Σταθερότητας στη Λιβύη» («Libya Stabilization Initiative»).

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η σύνοδος αποτελεί πρωτοβουλία της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης και σε αυτή προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν, κυρίως, γειτονικές χώρες και όσες συμμετέχουν στη Διαδικασία του Βερολίνου.

Η σύνοδος επικεντρώηθκε σε δύο βασικούς τομείς: στην ασφάλεια και στην οικονομία – ανάπτυξη.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνόδου, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης στη Λιβύη -παρά τις «φιλότιμες», όπως ειρωνικά είπε, προσπάθειες της Τουρκίας να το αποτρέψει.

Η Ελλάδα, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, επιστρέφει σε αυτήν τη διαδικασία για να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή υστεροβουλία. Να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια κατάσταση η οποία να βελτιώνει την καθημερινότητα του λιβυκού λαού, της λιβυκής κοινωνίας, την επιστροφή στην ομαλότητα. Γι’ αυτό, σημείωσε, υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, με απαραίτητες ενέργειες: τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών και, δεύτερον, την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη.

Υπάρχει μπροστά μας ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά σήμερα έγινε ένα βήμα, κατέληξε στη δήλωσήτου ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...