639
Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση της υγείας του Μπρους Σπρίνγκστιν, μετά την ανακοίνωση της αναβολής των συναυλιών του για το υπόλοιπο του 2023 | Twitter/Bill Raymond

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν δεν θα τραγουδήσει δημόσια το υπόλοιπο 2023

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 16:00
Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση της υγείας του Μπρους Σπρίνγκστιν, μετά την ανακοίνωση της αναβολής των συναυλιών του για το υπόλοιπο του 2023
|Twitter/Bill Raymond

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν δεν θα τραγουδήσει δημόσια το υπόλοιπο 2023

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 16:00

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και το εδώ και 50 χρόνια συγκρότημά του, E Street Band, ανέβαλαν τις υπόλοιπες συναυλίες τους για το 2023, καθώς ο τραγουδιστής λαμβάνει θεραπεία για πεπτικό έλκος. Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον γεννημένο στο Νιου Τζέρσεϊ καλλιτέχνη, όλα τα σόου που ακυρώθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν για το 2024.

Ο Σπρίνγκστιν είχε προηγουμένως αναβάλει τις εμφανίσεις του για τον Σεπτέμβριο λόγω συμπτωμάτων από την ασθένεια του πεπτικού έλκους, που προκαλεί ανοιχτές πληγές στον οισοφάγο, στο στομάχι, ή στο λεπτό έντερο. Η περιοδεία ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ξαναρχίσει τον προσεχή Νοέμβριο, αλλά ο 74χρονος τραγουδιστής θα «συνεχίσει τη θεραπεία όλο το υπόλοιπο του 2023, μετά από συμβουλή γιατρού».

Ο Σπρίνγκστιν και το συγκρότημα του ανακοίνωσαν πέρυσι την πρώτη διεθνή περιοδεία τους μετά από έξι χρόνια για το 2023, η οποία ξεκίνησε στη Φλόριντα των ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, και συνεχίστηκε με πολλά άλλα σόου στη Βόρεια Αμερική, πριν αποβιβαστούν στην Ευρώπη για το καλοκαίρι.

Ο τραγουδιστής και το συγκρότημά του ήταν το πρώτο όνομα στο British Summertime Festival του Χάιντ Παρκ του Λονδίνου τον περασμένο Ιούλιο, σε ένα κοινό που περιλάμβανε τους κορυφαίους μουσικούς Πίτερ Γκάμπριελ, Μπίλι Τζόελ, Τζον Μπον Τζόβι και τον τενίστα Ρότζερ Φέντερερ.

Η βρετανική  Guardian περιέγραψε το σχεδόν τρίωρο σετ του, το οποίο έφτασε στο Εδιμβούργο τον περασμένο Ιούνιο, ως «μαγεία μες τη νύχτα» – «το σύστημα παροχής χαράς είναι τόσο υγιές, που δεν έχει νόημα να γουρλώνεις τα μάτια σου για το πόσο τρομερά ερμηνεύει “το Αφεντικό”», έγραψε η συντάκτρια Κίτι Εμπάιαρ. «Το Αφεντικό» (The Boss) είναι το προσωνύμιο που έχουν προσδώσει στον Σπρίνγκστιν το συγκρότημά του και οι φαν του.

Η μπάντα έδωσε επτά ακόμη συναυλίες στις ΗΠΑ πριν από την αναβολή, γεγονός που επηρεάζει τις ημερομηνίες της τουρνέ στις ΗΠΑ και τον Καναδά. «Εδώ στην E Street, είμαστε αναγκασμένοι με πόνο να αναβάλουμε αυτά τα σόου», τόνισε ο Σπρίνγκστιν σε μια δήλωση εκείνη την εποχή.

«Καταρχάς, ζητούμε συγγνώμη από τους υπέροχους θαυμαστές μας στη Φιλαδέλφεια, που μας έλειψαν πριν από μερικές εβδομάδες. Θα επιστρέψουμε για να προγραμματίσουμε αυτές τις εμφανίσεις και αρκετές ακόμα. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξή σας. Περνάμε καταπληκτικά στις συναυλίες μας στις ΗΠΑ και ανυπομονούμε για περισσότερες υπέροχες στιγμές. Θα επιστρέψουμε σύντομα», αναφέρει η ανακοίνωση του συγκροτήματος.

Οι επαναπρογραμματισμένες ημερομηνίες, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν στους ίδιους χώρους. Οσοι δεν θα μπορούν να παραβρεθούν στις νέες ημερομηνίες, θα έχουν 30 ημέρες στη διάθεσή τους για να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων, εφόσον προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια τους από τις επίσημες εταιρείες.

Στην επίσημη ανακοίνωση, ο Σπρίνγκστιν ευχαρίστησε «όλους τους φίλους και τους θαυμαστές μου για τις ευχές, την ενθάρρυνση και την υποστήριξή σας. Είμαι σε φάση αποκατάστασης και ανυπομονώ να σας δω όλους τον επόμενο χρόνο».

Η σχέση του τραγουδιστή με το κοινό του είναι παροιμιώδης και διαφέρει πολύ από τις αντίστοιχες σχέσεις σχεδόν όλων των ροκ σταρ με τους οπαδούς τους. Στα 50 χρόνια της ενεργής παρουσίας του σε συναυλίες, ο πάντα απλός και προσιτός Σπρίνγκστιν έχει δομήσει μια μορφή διεθνούς κοινότητας με τους φαν του, οι οποίοι έχουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους που υπερβαίνουν σύνορα και πολιτιστικές καταβολές.

Η «διεθνής κοινότητα» των φανατικών οπαδών του συνθέτη και τραγουδιστή από το Νιου Τζέρσεϊ παρακολουθεί τις τουλάχιστον τρίωρες συναυλίες του, γνωρίζει όλους τους στίχους των τραγουδιών του, διοργανώνει πολλαπλά πάρτι σε όλο τον κόσμο και προωθεί μια αίσθηση συντροφικότητας –που ο ίδιος ο Σπρίνγκστιν υιοθετεί και προωθεί εδώ και χρόνια.

Η ελληνική κοινότητα των θαυμαστών του καλλιτέχνη αποκαλείται «No Surrender» (από το ομότιτλο τραγούδι), διαθέτει μέλη σε όλη τη χώρα και διοργανώνει πάρτι με ροκ μουσική, αλλά και ομαδικές αποστολές στις συναυλίες του Σπρίνγκστιν ανά την Ευρώπη.

Διακαές αίτημα του «No Surrender» είναι ένα live του τραγουδιστή στην Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί για συναυλία μόνο μία φορά στο παρελθόν –το 1988 στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια τουρνέ της Διεθνούς Αμνηστίας, που περιελάμβανε και τους Πίτερ Γκάμπριελ, Στινγκ, Τρέισι Τσάπμαν και Γιουσού Ν’ Ντουρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...